David Fincher beviser igen, at han er perfektionisten over dem alle

David Fincher beviser igen, at han er perfektionisten over dem alle
Jonathan Groff over for Happy Anderson i 'Mindhunter'.

Instruktør David Fincher har altid været kendt for sin perfektionistiske tilgang til filmoptagelser. Der har blandt andet været beretninger om, at scenerne i ’Gone Girl’ og ’Zodiac’ i gennemsnit blev taget 50 gange.

På trods af tv-formatet, som oftest fordrer et stramt optageforløb, var Fincher også yderst kompromisløs under arbejdet med den roste ’Mindhunter’-serie, hvis anden sæson er under udarbejdelse.

Til et Netflix-arrangement berettede instruktøren sammen med hovedcastet, blandt andre bestående af Jonathan Groff (Holden Ford) og Holt McCallany (Bill Tench), således om et næsten 10 minutter langt take, som blev gentaget hele 75 gange.

»Scenen med Happy (Anderson, der spiller seriemorderen Jerry Brudos, red.) var på 11 sider. Vi havde tre kameraer uden for cellen, og vi lavede et 9,5 minutters take. Derefter gik jeg ind med en gul papirblok fyldt med noter (til Jonathan Groff, red.)«, fortalte Fincher.

»’Okay, det er en joke, den kan du ikke bare smide af sted. Og den her? Det er et udsagn. Du må sikre dig, at det lyder som et udsagn’. Og Jonathan sagde: ’Okay, okay’. Så lavede vi endnu et ni-minutters take, og han gjorde alle de ting, og jeg gik hen til Holt og gennemgik mere end fire siders noter med ham. Og Happy sagde: ’Hvad? Skal vi virkeligt gøre det her?«

»Vi havde ikke nogen pause – eller vi holdt pause ved frokost«, tilføjede instruktøren. »Jeg tror, vi gjorde det 75 gange på en dag«.

»Jeg havde ikke noget imod det. Jeg mener, at hvis man gentager noget igen og igen, opdager man nye ting«, sagde Holt McCallany, og hans medskuespiller Jonathan Groff var enig:

»David var virkeligt specifik med hvert eneste ord og hver eneste retning i scenen«, sagde han. »På optagedagene ville han komme ind i rummet, sætte sig ned og snakke om, hvordan det at læne sig forover kunne ændre en samtales dynamik«.

Premieredatoen for ’Mindhunter’ sæson 2 er endnu ukendt.

Læs også: Instruktører bekræftet til ’Mindhunter’ sæson 2 – David Fincher får nyt selskab

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af