Det skal du se i biografen i juli: Dansk Oscar-vinder, narkothriller og Roland Møller vs. The Rock

Kan man rive sig væk fra de danske strande, byder juli måned på flere interessante biografpremierer – blandt andet en dansk Oscar-vinders amerikanske spillefilmsdebut, en slagkraftig Sicario-fortsættelse og Roland Møller i en ny blockbuster.
Det skal du se i biografen i juli: Dansk Oscar-vinder, narkothriller og Roland Møller vs. The Rock
Roland Møller i 'Skyscraper'.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. ’I Kill Giants’

En Oscar-statuette kan åbne mange nye døre, og det var også tilfældet for Anders Walter, som i 2014 vandt prisen for bedste kortfilm med ’Helium’. Nu spillefilmdebuterer den danske instruktør med den amerikanske fantasyfilm ’I Kill Giants’, der er baseret på tegneserien af samme navn.

Vi følger den sociale outsider og highschool-elev Barbara Thorson, der oftest skifter den svære virkelighed ud med en fantasiverden, hvor overnaturlige væsner eksisterer. Hun ser det som sin ypperste pligt at beskytte sine hjemby mod invaderende kæmper. Imens forsøger den jævnaldrende Sophia og skolepsykologen Mrs. Mollé at forstå hende.

Premiere 5. juli.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. ’Sicario 2: Soldado’

Denis Villeneuves slagkraftige krimithriller ’Sicario’ fra 2015 får sig nu efterfølger, dog uden flere af kræfterne bag originalen. Denne gang overtages instruktørstolen nemlig af italienske Stefano Sollima, der blandt andet har været inde over ’Gomorrah’-serien og ’Suburra’, mens Dariusz Wolski skal gøre mesterfotografen Roger Deakins kunsten efter. Taylor Sheridan står dog igen for manuskriptet.

I ‘Sicario 2: Soldado’, der er uden Emily Blunt, er kampen mod de mexicanske narkokarteller eskaleret i en sådan grad, at Matt Graver (Josh Brolin) og Alejandro (Benicio del Toro) nu får helt frie tøjler, hvilket den tonstunge trailer giver en forsmag på.

Premiere 19. juli.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. ’Landet af glas’

Snart er den tidligere ’Lille Nørd’-værtsduo, Marie Rønn og Jeppe Vig Find, klar med deres første spillefilm, der også befinder sig i det familievenlige hjørne.

I fantasyfilmen ’Landet af glas’ opdager drengen Jas, at en gammel dame og en pige bor i hans families lade. Han finder hurtigt ud af, at de faktisk er elvere, der er på flugt. De kan ikke vende tilbage til deres hjem i skoven, hvor krybskytter og hemmelige agenter er på udkig efter dem. De bærer nemlig på en magisk perle med helbredende kræfter. Jas og vennen Isak beslutter sig for at hjælpe dem.

Premiere 19. juli.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. ’A Ciambra’

Jonas Carpignano har gjort det til sin mission at give taletid til verdens lavest placerede samfundsgrupper. I 2015 fortalte den italiensk-amerikanske instruktør således historien om to afrikanske flygtninges farefulde liv, og i ’A Ciambra’ handler det om Italiens romaer.

Filmen følger 14-årige Pio Amato, der bor i et hårdt ghettomiljø i Syditalien sammen med sin storebror Cosimo, som han idoliserer. Men da broren en dag forsvinder, begynder problemerne for alvor at presse på, og unge Pio må til at tage ansvar.

Premiere 12. juli.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. ’Ant-Man and the Wasp’

Mens vi venter på, at der bliver fulgt op på den umiddelbart skæbnesvangre ’Avengers: Infinity War’-slutning, får vi Paul Rudds anden solofilm som Ant-Man. Denne gang fåran h, som titlen antyder, en ny superheltemakker, da Hope van Dyne (Evangeline Lily) bliver til The Wasp.

’Ant-Man and the Wasp’, der foregår før ’Infinity War’-handlingen, er igen instrueret af Peyton Reed. Birollerne indtages af gengangere som Michael Douglas, Judy Greer, Michael Peña, Bobby Canavale og T.I., mens nye ansigter blandt andre består af Michelle Pfeiffer og Laurence Fishburne.

Premiere 5. juli.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. ’Bergman – et år, et liv’

I anledning af at Sveriges allerstørste filminstruktør i år ville være blevet 100 år, får Jane Magnussons dokumentar ’Bergman – et år, et liv’ premiere. Ved at fokusere på året 1957 skildrer hun mennesket Ingmar Bergman, der står bag mesterværker som ’Persona’, ’Fanny og Alexander’ og ’Det syvende sejl’. Og der bliver ikke lagt fingre imellem, når Bergmans bagside skildres.

Premiere 12. juli.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. ’Beast’

Engelske Michael Pearce er efter en håndfuld kortfilm klar med sin spillefilmdebut ’Beast’. I centrum for dramaet er 27-årige Moll, der stadig bor hjemme hos sine forældre i et lille øsamfund. Da hun en dag møder den fremmede Pascal, bliver hun smaskforelsket, og hele hendes tilværelse forandrer sig. Da Pascal en dag mistænkes for en række blodige mord, må Moll vælge, hvis side hun vil tage.

Premiere 26. juli.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. ’Skyscraper’

Sidste år spillede Roland Møller ondsindet russer over for Charlize Theron i agentfilmen ’Atomic Blonde’, og snart ses han igen i skurkerollen i en amerikansk blockbuster. Denne gang tager han kampen op mod Dwayne ’The Rock’ Johnson.

Johnson spiller, i sit andet samarbejde med ’Central Intelligence’-instruktør Rawson Marshall Thurber, den etbenede krigsveteran Will Sawyer, som er sikkerhedsansvarlig for verdens største skyskrabere. Da en sådan skyskraber i Hong Kong udsættes for et angreb, bliver Sawyer beskyldt for at stå bag.

Mens hans familie holdes indespærret i den langsomt sammenstyrtende bygning, skal han forsøge at redde trådene ud. Mon ikke Roland Møller har haft en finger med i spillet?

Premiere 12. juli.

Læs også: De 10 mest intense one location-film, du kan streame lige nu

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af