Elisabeth Moss er uovertruffen i ny kraftfuld video for gudesmukt ‘Arrival’-nummer

Elisabeth Moss er uovertruffen i ny kraftfuld video for gudesmukt ‘Arrival’-nummer
Elisabeth Moss i den nye video til Max Richters 'On the Nature of Daylight'.

Jeg blev hårdt ramt på tårekanalerne af slutdelen på Denis Villeneuves science fiction-film ‘Arrival’, og det skyldes ikke mindst Max Richters gudesmukke ‘On the Nature of Daylight’ på lydsiden, der supplerede Johann Johannssons suveræne originalscore for at sætte det sidste emotionelle stød ind.

Den tysk-britiske komponist skrev stykket i 2004, og siden har det optrådt i både ‘Stranger Than Fiction’ og ‘Shutter Island’, men det var med ‘Arrival’, at nummeret for alvor fik det filmiske akkompagnement, det havde fortjent.

Men nu har ‘On the Nature of Daylight’ fået en ny billedside. I forbindelse med en ny genudgivelse af Richters album ‘The Blue Notebook’ har George Belfield instrueret en video til nummeret med ingen ringere end Elisabeth Moss som en kvinde, der afslutter et opkald og vandrer ud i natten, mens hun forsøger at forholde sig til den tilsyneladende sjæleknusende besked, hun har fået. Der sker ikke meget på det ydre dramatiske plan i videoen, men det er alligevel hypnotisk at se de små nuancer ændre sig i Moss’ ansigt i perfekt takt til Richters sørgmodige musik, indtil der kommer en vis forløsning til sidst.

Har man fået nok af Moss med et gloomy udtryk i ‘The Handmaid’s Tale’, bør man alligevel se med, for skuespillerinden demonstrerer her, hvordan hun med få virkemidler kan opbygge en karakter, man er interesseret i at blive klogere på: Som Richters musik i sig selv fortæller Moss en historie, som man selv digter videre på.

Moss har ifølge The Playlist fortalt, at Max Richters musik spiller en særlig rolle for hende. Hun har faktisk altid hans musik i ørene, før hun optager en scene. »Hans musik og mit skuespil er gået hånd i hånd længe«, siger hun.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af