Hadet mod Skyler i ‘Breaking Bad’ sidder stadig i skuespilleren bag

Hadet mod Skyler i ‘Breaking Bad’ sidder stadig i skuespilleren bag
Anna Gunn som Skyler og Bryan Cranston som Walter i 'Breaking Bad'.

‘Breaking Bad’ sluttede i 2013 og står stadig som noget af det ypperligste, der er blevet produceret i tv-seriernes nye guldalder. Der var dog også kritiske røster, da serien kørte, og de rettede sig især mod Walter Whites hustru Skyler, der så til, mens hendes mand i højere og højere grad mistede grebet om sig selv og sin moral som en veritabel narkoboss.

I fanbasen svinede mange Skyler til, fordi hun tog skærmtid fra Walter, Jesse og narkothriller-elementet, mens mange desuden fandt hendes reaktioner på Walters handlinger irriterende.

Hadet eskalerede på en måde, så det i allerhøjeste grad påvirkede skuespilleren bag Skyler, Anna Gunn.

»Det rystede mig. Som skuespiller er mit job ikke altid at spille karakterer, der gør alle glade. Det er ikke interessant. Faktisk er karakterer, der på en måde er mere svære, mere interessante«, siger hun i et interview med Entertainment Weekly. »Men når man er på en serie, som er blevet så stor, og folk identificerer dig så meget med nogen, de ikke kan lide, kan man ikke undgå at føle, at man bliver blandet ind i det«.

Gunn oplevede kritikken på egen krop ved Q&A-seancer og husker en oplevelse tidligt i forløbet, hvor en fyr rejste sig op og spurgte: »Hvorfor er din karakter sådan en bitch? Jeg mener, Walt arbejder, og han gør det for sin familie«. Gunn oplistede derefter alle de ting, Walter gjorde og var involveret i, og replicerede: »Og fordi hun fortæller ham, at han skal stoppe med det, så har du et problem med hende? Det gør hende til en bitch?«. Det affødte et bifald i salen, men var blot en forsmag på den stærke kritik, hun siden blev mødt af såvel ved fysiske møder og på nettet.

»Det var meget bizart og forvirrende for os alle sammen«, fortæller Anna Gunn. »Det var en kombination af sexisme, forestillinger om kønsroller, og så var det helt ærligt seriens brillante konstruktion. Folk fandt en helt i Walt, men de ville så gerne knytte sig til ham på en fornuftsstridig måde, at denne her person, som ofte var hans modstander – og derfor seriens modstander på en måde – så følte de, at hun var i vejen for, at han gjorde, hvad han nu ønskede at gøre, og at han skulle have lov til at gøre, hvad han ville gøre«.

Også seriens hovedforfatter Vince Gilligan samt skuespillerne Bryan Cranston og Aaron Paul, der spillede henholdsvis Walt og Jesse i serien, var meget overraskede over backlashet mod Skyler.

Anna Gunn konkluderer, at hun lærte meget af oplevelsen:

»Det skabte et seismisk skifte og forandring i mit liv. Jeg var rigtigt glad for, at jeg gik igennem det, og at jeg lærte, hvad jeg lærte, og jeg i sidste ende forstod, at det ikke handlede om mig […]. Det handlede om den måde, folk knyttede sig til ham. Det handler også den måde, folk måske stadig holder fast i gamle ideer om, hvad en kvinde eller hustru bør være, eller hvordan hun skulle handle eller opføre sig. Forandring er ikke altid nem eller rar, men det er godt, at det blev bragt til folks opmærksomhed og bevidsthed«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af