Joseph Finnes nægtede at indspille overraskende voldtægtsscene i ‘The Handmaid’s Tale’

Joseph Finnes nægtede at indspille overraskende voldtægtsscene i ‘The Handmaid’s Tale’
Yvonne Strahowski som Serena og Joseph Fiennes som Fred Waterford i 'The Handmaid's Tale'.

‘The Handmaid’s Tale’ er notorisk for sin udpenslede vold mod kvinder, og Joseph Fiennes centrale karakter kommandør Fred Waterford har stået for sin del – heriblandt en stærkt ubehageligt iscenesat voldtægt af gravide June i sæson 2.

Men der er dog alligevel grænser for, hvad Ralph Fiennes’ lillebror vil være med til på settet for chokværdiens skyld alene. Det fortalte han i en samtale om serien med skuespillerorganisationen SAG-AFRA:

»På nogle måder bliver jeg som skuespiller nødt til at forsvare visse dele af Fred, selvom han er uhyrlig og ækel. I episode 9 i sæson 2 var der en scene, hvor Fred skulle voldtage Serena på et hotelværelse i Canada, efter han er blevet konfronteret af Luke (Junes mand, red.). Det føltes bare ikke rigtigt for mig. Jeg var nødt til at trække en streg i sandet og nægte at indspille scenen, fordi jeg følte, at selvom Fred er, hvad han er, så er han stadig menneskelig«.

Fiennes forklarede endvidere, at det ikke virkede troværdigt for ham, at Waterford ville have lyst til at voldtage sin kone umiddelbart efter mødet med Luke.

»Pludselig står han ansigt til ansigt med realiteterne, og han ville være nødt til at bearbejde det og prøve at forstå det. Han ville ikke nødvendigvis være tændt af at være i Canada og insistere på at overtale sin kone til at gøre noget, hun ikke ville«.

Skuespilleren skrev lange emails til seriens showrunner og manuskriptforfattere for få dem til at forstå, at voldtægtsscenen ikke var nødvendig.

»Yvonne (Strahovski, red) havde skildret Serenas splittelse over regimet og Fred så smukt, at vi ikke behøvede en voldsom scene til pludselig at skubbe hende over kanten«, argumenterede Fiennes, der har modtaget sin første Emmy-nominering for sæson 2.

Fiennes fik sin vilje, og scenen blev droppet.

Læs også: Efter ’The Handmaid’s Tale’ sæson 2 er jeg færdig med Gileads elendigheder

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af