Sacha Baron Cohens fem bedste live-stunts

Den engelske komiker Sacha Baron Cohen er som et lyn fra en klar himmel tilbage med serien ’Who is America?’, der får premiere på HBO Nordic allerede på søndag. Manden bag Ali G og Borat har fundet det tunge skyts frem for at tage pulsen på USA anno Trump, men inden det hele går ned, ser vi tilbage på en række af komikerens mest absurde live-optrin, der har givet Oscar-akademiet grå hår og Eminem en ordentlig røvtur.
Sacha Baron Cohens fem bedste live-stunts
Sacha Baron Cohen til Oscar-uddelingen i 2012.

Det kom ud af det blå for mindre end en uge siden:

Sacha Baron Cohen har arbejdet undercover på en satireserie om Trumps USA. I et år. Og han har taget røven på ikke så få politiske personligheder undervejs – heriblandt den tidligere vicepræsident Dick Cheney, der i et teaser-klip for serien lokkes til at signere et ’waterboard kit’ (!), den #Metoo-anklagede republikaner Roy Moore (der nu truer med et sagsanlæg) og Sarah Palin, der allerede raser mod komikeren på Facebook. Alt imens advarer Matt Drudge fra Drudge Report på Twitter:

’Who is America?’ er på få dage blevet årets mest omtalte tv-event, der lover, at vi aldrig har set noget lignende før. Om Baron Cohen og Showtime har ret, kan vi selv bedømme på søndag, hvor serien lander herhjemme på HBO Nordic (samtidig med den amerikanske premiere) og slipper englænderen med de mange accenter løs i stuerne i serieformat for første gang, siden ’Da Ali G Show’ sluttede i 2004.

Cambridge-uddannede Sacha Baron Cohens alter ego-repertoire af farverige karakterer bestod oprindeligt af wannabe-rapperen Ali G, den østrigske homoseksuelle modejournalist Bruno, den mellemøstlige diktator Admiral General Aladeens og journalisten Borat fra Kazakhstan. I først tv-sketches og sidenhen spillefilm rullede Baron Cohen karaktererne ud under dokumentarlignende forhold, hvor intetanende interviewofre ofte blev sat i den varme stol uden nogen mistanke om, at personen foran dem med de tiltagende groteske spørgsmål var Baron Cohen i forklædning.

Hver og en af de fire karakterer blev sidenhen ’pensionerede’ af komikeren selv, men det har ikke afholdt dem fra at dukke op igen i ny og næ. Vi kaster et nostalgisk blik tilbage på nogle af Sacha Baron Cohens mest mindeværdige optrin på live-tv:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Eminem får en røvtur til MTV Awards

Har man først én gang set klippet, hvor Sacha Baron Cohens modejournalist Bruno – iført bar røv og englevinger – falder ned i skødet på Eminem under MTV Awards, glemmer man det aldrig igen.

Publikum skriger af grin og Eminems rasende reaktion er ubetalelig, idet han og D12-kollegerne stormer ud af salen – og selvom Eminem (der som bekendt selv er en glimrende skuespiller) senere indrømmede, at hele affæren var planlagt på forhånd, er klippet stadig en Youtube-klassiker.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Diktatoren spilder Kim Jong-il’s aske på Oscars røde løber

Der er ingen slinger i valsen under Oscar-showet, og da slet ikke på den røde løber, hvor alt er timet og tilrettelagt ned til E!-værten Ryan Seacrests mindste manchetknap. Af samme grund har Akademiet ikke overraskende et noget anstrengt forhold til Sacha Baron Cohens hang til uforudsigelige løjer.

I 2012 truede Oscar sålunde med at trække Baron Cohens invitation tilbage, hvis han – som antydet – mødte op som diktator Admiral General Aladeen – ikke mindst fordi Akademi-medlemmerne ikke ønskede, at komikeren highjackede den røde løber til et pr-stunt for filmen ’The Dictator’. I sidste ende fik Baron Cohen dog alligevel grønt lys til at dukke op i forklædning (Martin Scorsese-filmen ’Hugo’, som Baron Cohen medvirkede i, var trods alt nomineret) og Akademiet stillede endog et omklædningsrum til rådighed, så han kunne skifte til smoking inden selve ceremonien.

Flankeret af to sikkerheds-babes stred diktatoren ned af den røde løber med en urne i armen, der ifølge ham indeholdt asken af hans »gode ven og doubles-partner, Kim Jong-il«. Det fortalte han til Ryan Seacrest, lige inden han spildte urnens indhold over den overraskede vært, og flere (rigtige) sikkerhedsfolk kom til for at få situationen under kontrol. Diktatoren blev eskorteret væk, men Seacrest tilgav aldrig helt Baron Cohen for stuntet (det kan man blandt andet se i en Youtube-video fra Oscar-uddelingen i 2016, hvor komikeren forsøger at klappe Seacrest på skulderen).

Baron Cohen tog i øvrigt slet ikke til Oscar-showet i sidste ende og brændte dermed Akademiet af på dørtrinnet.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ali G crasher Oscar-podiet

Efter aske-miseren i 2012 var Oscar noget loren ved at invitere Sacha Baron Cohen tilbage, men i 2016 blev komikeren alligevel bedt om at uddele en pris sammen med Olivia Wilde. Som sig selv. Baron Cohen mødte da også pænt op på den røde løber med hustru Isla Fisher, og lignede sit tårnhøje, til lejligheden smoking-polerede hverdags-jeg. Men selvfølgelig havde han et es i ærmet – bogstaveligt talt.

I ledtog med Fisher smuglede Baron Cohen Ali G’s skæg, briller og hue med ud på handicaptoilettet, hvor han i sidste øjeblik skiftede til sit trash-talkende alter ego. Indtil flere konservative Akademi-medlemmer har formentlig fået champagnen galt i halsen, da Baron Cohen entrerede podiet udklædt og kastede sig ud i en tale om, hvordan han repræsenterede minoritetskulturerne – skræddersyet til aftenens #Oscarssowhite-tematik:

»Jeg ved, hvad I alle tænkte, da jeg kom på scenen: Her kommer endnu en token black presenter«, sagde Ali G. Han sendte desuden hilsner til de »små gule folk med mini-pikke, der ikke får Oscars« (minions!), samt Will Smith – der havde boycottet ceremonien i protest over ikke at være blevet nomineret for ’Concussion’ – og »Idris Elbow«.

Sidenhen fortalte komikeren, at han i 11. time havde vendt joken med showets vært Chris Rock for at være helt sikker på, at han ikke ville blive slæbt af scenen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sacha Baron Cohen skubber en gammel dame i døden

I 2013 blev Sacha Baron Cohen hædret med den prestigiøse Charlie Chaplin Britannia Award til BAFTA-uddelingen. Komikeren mødte naturligvis op som sig selv og fik overdraget prisen af Grace Cullington, den sidste nulevende skuespillerinde, der havde arbejdet med Charlie Chaplin.

Baron Cohen fik endog overrakt en ægte Chaplin-stok, mens publikum klappede ærbødigt. Og så skete det: Baron Cohen snublede og skubbede den rullestolssiddende Cullington ud over kanten af scenen til lyden af forfærdede gisp i salen.

Det hele var naturligvis et stunt, og mens Cullington blev båret væk som en sæk kartofler, kastede Baron Cohen sig upåvirket direkte ud i sin takketale til stor moro for forsamlingen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Borat fortæller Jimmy Kimmel sin teori om Donald Trump

Sacha Baron Cohen og Donald Trump har et langt, betændt forhold, der går tilbage til 2003, hvor komikeren interviewede Trump in character som Ali G. Trump har siden udtalt, at han gerne havde set, at Ryan Seacrest havde »slået Baron Cohen i ansigtet« efter dikatator-optrinet til Oscar-uddelingen, og i filmen ’Grimsby’ jokede Baron Cohen med, at Trump havde fået HIV af Harry Potter-stjernen Daniel Radcliffe.

Efter Trump havde annonceret, at han ville stille op som præsident, dukkede Borat op hos Jimmy Kimmel Live! for at dele sin teori om, at Trump i virkeligheden er en af »Sacha Baron Cohens karakterer«.

»Nu ved vi, hvor Pamela Andersons kønsbehåring er forsvundet hen – det sidder på hans hoved!« erklærede Borat blandt andet om Trump, mens Kimmel forsøgte at holde masken.

‘Who is America?’ får premiere på HBO Nordic på søndag. 

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af