Will Ferrell-film om sexploitation-instruktør skrottet efter Weinstein-skandalen

Will Ferrell-film om sexploitation-instruktør skrottet efter Weinstein-skandalen
Foto: Ethan Miller/Getty Images

Der er ingen tvivl om, at Harvey Weinstein-skandalen og #MeToo-bevægelsen har sat sine varige spor i Hollywood. En film om den afdøde sexploitation-filminstruktør Russ Meyer (mest kendt for ’Faster, Pussycat! Kill! Kill’ fra ’65) og hans X-ratede softcore-kultfilm-samarbejde med filmkritikeren Roger Ebert var klar til at gå i produktion med Will Ferrell og Josh Gad i hovedrollerne – men på dagen, da Weinstein-lavinen skred, blev filmen prompte skrottet.

Producer David Permut fortæller om projektet, der med titlen ’Russ & Roger Go Beyond’ var knapt et årti undervejs, i et nyt interview med Market-Watch. Han fortæller, at filmen, der havde fået ’Sing Street’-instruktør John Carney bag roret, bogstaveligt talt blev skrottet over natten, efter Weinstein-anklagerne rullede ind. En hændelse, der siger noget stærkt om en generel stilændring i Hollywood.

Permut fortæller: »Vi havde finansieringen, og vi var klar til at lave filmen. Det grønne lys blev til rødt lys bogstaveligt talt over natten, da nyhederne om Harvey (Weinstein) ramte verden. Da de anklager fandt sted, fik folk forbehold omkring denne film, så en godkendt film blev til et projekt, der ikke ville blive lavet«.

Han uddyber, at både John Carney, Will Ferrell og Josh Gad var enige om, at tiden ikke var den rigtige at fortælle en sådan historie i. Han påpeger dog alligevel, at man ville kunne have lært noget af filmen, da den var baseret på en sand og historisk korrekt formidlet historie.

Permut giver alligevel udtryk for, at han godt kan forstå, hvorfor folk ikke fandt tiden passende for hans projekt: »En godkendt film forsvandt som resultat af de ændrede tider, men det er for en forbedring af verden, hvis vi gerne vil advokere for lighed for alle. Vi er lidt mere tilpasset denne nye verden, hvor dårlig opførsel ikke vil blive belønnet«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af