Asia Argento afviser sexovergreb – læs hendes forsvar

Asia Argento afviser sexovergreb – læs hendes forsvar
Asia Argento i Cannes i maj, hvor hun holdt en stærk tale mod overgreb i filmbranchen. (Foto: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images for Kering)

Det vakte stor opsigt, da en af de vægtigste stemmer i #Metoo-kampagnen og Harvey Weinstein-anklagerne, skuespilleren og instruktøren Asia Argento, selv blev hovedperson i en sag om sexovergreb. Anklagen kom i New York Times fra hendes tidligere medskuespiller Jimmy Bennett, der hævder, at hun havde sex med ham på et hotelværelse i Californien, da han var 17, og hun var 37.

Hele hendes svar kan læses i tweetet nedenfor. Hun skriver blandt andet, at »Jeg nægter og går stærkt imod indholdet i New York Times-artiklen (…). Jeg er dybt chokeret og såret over at have læst nyhederne, der er fuldstændigt falske. Jeg har aldrig haft et seksuelt forhold til Bennett«.

Italienske Argento forklarer, at hun var venner med Bennett i mange år, men at han i kølvandet på Weinstein-sagerne uventet afkrævede et »eksorbitant« stort beløb fra hende, da han var i hårde økonomiske problemer.

»Bennett vidste, at min kæreste, Anthony Bourdain, efter sigende havde mange penge og havde sit eget rygte at beskytte«, skrivere Argento videre med reference til den elskede kok og tv-personlighed, der døde tidligere på året.

»Antony insisterede, at sagen blev håndteret privat, og det var også, hvad Bennett ønskede. Anthony var bange for den mulige negativitet, som sådan en person, som han anså for at være farlig, kunne have bragt over os. Vi besluttede at håndtere Bennets krav om hjælp med medfølelse og give det (pengene, red.) til ham. Anthony tog det personligt på sig at hjælpe Bennett økonomisk, på den betingelse at vi ikke længere ville lide under videre indtrængen i vores liv«.

Læs også: Metoo-frontkvinde Asia Argento selv anklaget for seksuelt overgreb

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af