Ét billede i det nye ’Klovn’ var for grov kost til TV 2

Ét billede i det nye ’Klovn’ var for grov kost til TV 2
Casper Christensen og Frank Hvam i det nye 'Klovn'. (Foto: Per Arnesen/TV 2)

Efter ni års pause er den bedste danske komedieserie gennem tiderne, ’Klovn’, som bekendt tilbage. Meget er ved det gamle, men det er nyt, at sæson 7 bliver sendt på TV 2’s hovedkanal. De tidligere sæsoner blev vist på nichekanalen TV 2 Zulu.

Denne ændring – og tidernes skiften – har været medvirkende til, at TV 2 har kigget Casper Christensen og Frank Hvam, der selv skriver serien, mere over skuldrene end nogensinde før. Og i et enkelt tilfælde satte kanalens chefer foden ned over for et billede, som de to komikere, der er kendt for deres grænseoverskridende humor, ville have inkluderet i et af de nye afsnit.

Det fortalte Casper Christensen og Frank Hvam, da de onsdag eftermiddag stillede op til en timelang seance om ’Klovn’ på den aktuelle Copenhagen TV Festival i Tivoli Congress Center.

»Frank og Casper og Lars Hjortshøj [sidder] og snakker om mors dag«, fortæller Casper Christensen om en scene i det kommende afsnit 6 i den nye sæson.

»Og så siger Lars Hjortshøj, at han har lagt en tak til sin mor op på Facebook med et billede. Og så viser han billedet til Casper og Frank, og så kan man se, at Lars’ mor har Downs Syndrom. Og Casper og Frank er sådan lidt – ’det synes vi aldrig, Lars har nævnt’«.

»Det er, fordi hans far har været plejer på en institution«, indskyder Frank Hvam, før Casper Christensen uddyber: »Og blev fyret ganske kort tid efter«.

»Men Lars har en kolossal kærlighed til sin mor, og det har været en kærlig opvækst, så der er ikke noget, der ikke er, som det skal være«, tilføjer Hvam.

Lars Hjortshøj afslører detaljer om sin mor, som overrasker Casper og Frank i det nye ‘Klovn’. (Foto: Per Arnesen/TV 2)

»Men i hvert fald bevæger vi os i sådan et grænseland for, hvad kan man egentlig. Som Frank og jeg altid gør, så vurderer vi: Hvem griner vi af her? Vi griner af Lars Hjortshøj, der ikke har fortalt det. Og den følelse af, at en kammerats mor åbenbart er noget andet, end man troede. Men vi har også et billede af Lars’ mor«, fortsætter Casper Christensen.

Frank: »Som vi fandt efter lang tids søgen. Og som vi fik clearet«.

Casper: »Vi fik clearet et billede af en kvinde med Downs Syndrom, som kunne være Lars’ mor… På en prik«.

Frank: »Et ældre, lidt falmet billede. Af en smilende dame«.

Casper: »Men der sagde TV 2: ’Det billede skal ikke vises’. Og der havde vi lidt frem og tilbage. Vi ved, at der var noget morsomt i at se det billede. Men vi var også godt klar over, at vi var ude og ramme noget her, hvor – hvem er det så, vi griner af? Og der diskuterede vi frem og tilbage, og det (billedet, red.) er ikke med nu«.

Frank Hvam og Casper Christensen forstår godt TV 2’s beslutning.

»Jeg er sikker på, at TV 2 kender deres kanal bedre, end vi gør. Og det ville helt sikkert give ballade«, siger Frank Hvam.

»Det fantastiske med ’Klovn’ i gamle dage var, at det blev sendt på Zulu. Så de mennesker, der så ’Klovn’ – det var, fordi de ville se ’Klovn’. Det var et tilvalg. Når den bliver sendt på den store kanal i primetime, så er der en masse mennesker, der sidder foran skærmen, fordi det gør de netop den aften. Og de kan jo godt få kaffen galt i halsen«, fortsætter han.

»Når man har arbejdet med comedy i mange år, kan man godt blive en lille smule blind og afstumpet, simpelthen. Uden at blive det privat. I arbejdssammenhæng. Hvor man simpelthen ikke lige mærker, hvad det gør ved folk«.

Casper Christensen, Frank Hvam og moderator Jacob Riising under onsdagens seance på Copenhagen TV Festival.

Casper Christensen er enig:

»Jeg har det også sådan, at det nogle gange er meget godt, at der er nogen, der prikker mig og Frank på skulderen«, siger han.

»Når vi skriver, sidder Frank og jeg ved siden af hinanden, og så fortæller vi hinanden, hvad vi vil skrive, og så morer vi os jo, og vi kommer til at skrige af grin. Og så går man over stregen, men det er jo et lille lukket forum med kun Frank og jeg, og der bliver det jo alt for meget. Og nogle gange ryger noget af det med ud«.

Samtidig slår Casper Christensen og Frank Hvam fast, at TV 2 blandede sig mere end tidligere.

»Vi har været på TV 2 i mange år og er rigtigt glade for det og er der stadigvæk. Men vi var nok mere, lad os kalde det overvågede – eller vi havde mere konsulentbistand fra TV 2 på den her sæson, end vi nogensinde har haft«, siger Casper Christensen, mens makkeren tilføjer:

»Men på en meget god måde. De er jo skide dygtige og søde og behagelige. Men det er bare den…«.

»Tiden!«, afbryder Casper Christensen. »Tiden er skiftet. Så kan man sige, om man kan lide det eller ej, men som Frank siger, er det jo kvalificerede mennesker, der kommer med deres meninger, og dem tager vi med. Men det var sværere – eller der var mindre frihed til at lave ’Klovn’ nu, end dengang vi lavede det sidst«.

Læs også: Anmeldelse af det nye afsnit ‘Klovn’ – ‘Slikræven’ kan måle sig med de bedste gennem tiden

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af