Første rigtige trailer til Netflix-serien ‘Maniac’ med Emma Stone og Jonah Hill er en eksplosion af vilde ideer

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

I sidste uge kom teaseren for ‘True Detective’-instruktør Cary Fukunagas nye Netflix-serie, ‘Maniac’, med Emma Stone, Jonah Hill og Justin Theroux. Det var en pirrende og poetisk lille sag, der varslede noget helt andet end den gennemsnitligt gloomy tv-serie, men det var samtidig svært at vide, om teaseren havde reel forbindelse til tone og stil i den egentlige serie over 10 afsnit.

Nu er den første rigtige trailer landet, og den giver et dybere indtryk af, hvad der er i vente i serien, som er hovedforfattet af Patrick Somerville og bygger på en norsk serie af samme navn, der også er tilgængelig på Netflix.

I ‘Maniac’ melder en række plagede mennesker, heriblandt Stone og Hill, sig til et eksperiment hos en videnskabsmand, spillet af Theroux, der har opfundet en pille, som kan helbrede psykiske problemer, fra depression til sorg og skizofreni. Det afføder tilsyneladende en surrealistisk, melankolsk, actionmættet, risikabel rejse i hjernen, som i traileren både leder tankerne hen mod ‘Eternal Sunshine of the Spotless Mind’, ‘Black Mirror’ og en anden Theroux-serie, ‘The Leftovers’. Med de mange spring i tid og sted – heriblandt til en nærmest ‘Game of Thrones’-agtig fortid – kan man frygte, at det bliver en tv-serie-pendant til den frygtelige film ‘Cloud Atlas’, men hey, lad os bevare optimismen.

Med en så vild, eksperimenterende og smuk trailer er der i hvert fald grund til at håbe på, at ‘Maniac’ bliver noget ganske særligt. Og selvom grundtonen er sørgmodig, er de små glimt af underspillet humor i traileren også lovende. Som når Sally Field spørger Theroux, hvor mange af hans patienter der er endt i katatonisk tilstand. »Nul«, svarer han. »Sådan cirka«.

‘Maniac’ kommer til Netflix 21. september.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af