Ruth Wilson må ikke sige, hvorfor hun forlader ’The Affair’

Ruth Wilson må ikke sige, hvorfor hun forlader ’The Affair’
Ruth Wilson i 'The Affair'.

(Spoilers for ’The Affair’ sæson 4.)

I sidste uge skrev vi om det chokerende afsnit 8 af ’The Affair’s aktuelle sæson 4, der afslører hovedkarakteren Alisons (Ruth Wilson) død. Wilson har siden sæson 1 været et fast omdrejningspunkt som én af seriens fire centrale figurer sammen med Dominic West (Noah), Joshua Jackson (Cole) og Maura Tierney (Helen).

Ønsket om at forlade serien er kommet fra Wilson selv, men i et interview med CBS – sit første siden dødsfaldet – fortæller hun, at hun »ikke må udtale sig om hvorfor«.

Wilson har tidligere adresseret ulige lønforhold mellem hende og medskuespiller Dominic West, men på spørgsmålet om lønnen har været udslagsgivende for Wilsons beslutning, kommenterer hun affærdigende: »Jeg har aldrig klaget til Showtime omkring ligeløn«. Hun understreger imidlertid, at ligeløn »bør være en åben diskussion, og mænd bør hjælpe til«.

Ruth Wilsons hemmelighedsfulde udmelding antyder mest af alt, at hun har fået en anden stor rolle, der er kommet i vejen for arbejdet med serien. Mon ikke vi bliver klogere med tiden.

Seriens medskaber Sarah Treem fortæller til The Hollywood Reporter, at beslutningen om Wilsons exit var taget, allerede inden manuskriptet til sæson 4 var skrevet, og at samtlige af co-stjernens scener blev optaget som det første.

Det seneste afsnit 9 afslørede omstændighederne omkring Alisons død fra karakterens eget perspektiv – men i to versioner, der efterlader mystik omkring, hvorvidt det var drab eller selvmord. Wilson tror dog mest på mordversionen, og hun fastslår i CBS-interviewet, at hun ikke vender tilbage og binder sløjfe på seriens afsluttende sæson 5.

Finalen på ’The Affair’s fjerde sæson får premiere på HBO Nordic på mandag.

Læs også: Se første trailer til ’Room’-instruktørs nye gyser ’The Little Stranger’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af