‘The Affair’ smider kæmpe bombe i sæson 4 – og vender op og ned på alting inden finalen

‘The Affair’ smider kæmpe bombe i sæson 4 – og vender op og ned på alting inden finalen
Maura Tierney, Dominic West, Ruth Wilson og Joshua Jackson i 'The Affair'.

Kæmpe spoiler for ‘The Affair’ sæson 4 episode 8.

Gjorde de virkelig det?!

Showtimes før så saftige, Golden Globe-vindende utroskabsdrama ‘The Affair’ har mestendels synet af tør onsdagssex siden den skuffende tredje sæson, men i sæson 4’s ottende, dybt overraskende episode vendte serien pludselig bøtten i vejret og genopfandt sig selv.

Alison, spillet til prisvindende perfektion af Ruth Wilson, er død. Druknet på tragisk vis akkurat ligesom sønnen, hun engang mistede.

Karakteren udgjorde oprindeligt det egentlige hjerte af ‘The Affair’s umage kvartet af ekser og elskere – der foruden Alison tæller Noah (Dominic West), Helen (Maura Tierney) og Cole (Joshua Jackson) – men hendes skrøbelige psyke har i stigende grad fået tordenskyerne til at trække faretruende sammen og sået tvivl om, hvorvidt en lykkelighed slutning overhovedet lå i kortene.

Alison bebrejdede sig selv for sit barns død, så røg ægteskabet til Cole ovenpå affæren med Noah og sidenhen også dét forhold da det kom frem, at Cole i virkeligheden var far til det nye barn, hun havde fået med Noah (ja, soapificeringen fik de medvirkende til at skøjte rundt som på et fedtet dansegulv). Og selvom Cole her i fjerde sæson endelig besluttede sig for at satse på Alison igen, igen (episode 8 blev fortalt fra hans synsvinkel), var det tilsyneladende for sent.

Allerede inden premieren på fjerde sæson teasede traileren for, at der ville blive vendt op og ned på seriens vante he said/she said-narrativ, og for sin vis er det interessant, at ‘The Affair’ er gået planken ud og har skåret en ben af stolen – om end det også lugter en kende af klassisk kreativ desperation a la den virus, der i årevis har plaget ‘The Walking Dead’s manuskriptforfattere når en hovedkarakters pludselig død afføder følelsesporno-plot i en stagneret fortælling.

Spørgsmålet er nu naturligvis, om Alison begik selvmord eller om hun blev offer for en forbrydelse/hævnaktion/ulykke. Dét mysterium rulles ud til næste år i femte og sidste sæson, hvor Alison formentlig selv får mulighed for at redegøre for sine sidste dage (Ruth Wilson skulle være bekræftet på rollelisten). Der er lagt op til en tårevædet slutspurt og mulig repetition af ‘Hvem dræbte Scotty?’-problematikkerne, helt i ‘The Affair’s knuste hjerters ånd.

Læs også: ‘The Affair’ vender tilbage med et nyt og anderledes knald i sæson 4

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af