’Vild sommer’: Roskilde, liderlighed og ubeslutsomhed i TV 2’s fine webserie

’Vild sommer’: Roskilde, liderlighed og ubeslutsomhed i TV 2’s fine webserie
Kristine Thorp og Lasse Steen Jensen i 'Vild sommer'.

Den danske sommer anno 2018 har i sandhed været vild. Uendelig og lummer og med en potentiel legendarisk morgenfest lurende om hvert et hushjørne i asfalthede byer. Forelskelser, muligheder og knuste hjerter går hånd i hånd over sådan en sommer. Rosé- og Roskildetømmermændene rammer hårdt, og det moralske morads bliver en tilstand i sig selv.

Således også i TV 2 Plays ungdomswebserie med den tillokkende titel ’Vild sommer’, der i foråret blev lanceret med seks afsnit og netop nu er blevet fulgt op af seks friske i en slags anden sæson. Formatet er helt kort – omkring de fem minutter, så samfulde tolv afsnit kan altså indtages på en enkelt time. Og hvilken bedre anledning til at krybe tilbage i tv-hulen, når nu sommeren går på hæld og skybrud bliver hverdag igen?

’Vild sommer’ udspiller sig i indre København med en dagsbillet-afstikker til Roskilde Festival over en sommer. Norske Ida (Kristine Thorp) studiejobber på en kaffebar med bedsteveninde og roomie Simone (Ida Niegaard). Simone er netop brudt med Frederik (Lasse Steen Jensen), som de begge har gået på højskole med, og som Ida vist nok har flere følelser for, end Simone eller Frederik ved.

Da Simone ikke kan overskue at rende ind i Frederik på Roskilde, forærer hun sin festivalbillet til Ida. Så kan Ida også lige på belejlig vis holde øje med Frederik for hende jo. Læg selv to og to sammen med Roskildestemning og lune dåseøl, og du har svaret på, hvorvidt Ida og Frederik mon hooker i et telt i en tarvelig lejr.

Norske Kristine Thorp, der tidligere i år kunne ses i Zinnini Elkingtons førsteårsfilm i Super16-regi, ’Gaia’, spiller Ida med tvivlende og håbløst forelskede følelser uden på Roskilde-regntøjet. Naturligt og ret så betagende.

Den lyse pagefrisure, de læbestiftrøde læber og det rodede følelsesliv kalder selvsagt på en sammenligning med Josefine Pettersens Noora fra ’Skam’, men Thorp er alligevel sin egen. Det knugende ubehagelige venindebedrag kan aflæses med al tydelighed i hendes ansigt, og Idas rumlende tvivl er klart seriens emotionelle trumfkort.

At hun, eller veninden Simone for den sags skyld, skulle falde så hårdt for den helt igennem idiotagtige Frederik med de øretæveindbydende, blussende friskfyrskinder og det blakkede score-ry, forekommer manuskriptfortænkt. Og så nagede det mig også fra start til slut, at to både intelligente og charmerende unge kvinder under uddannelse, der tilmed deler lejlighed og arbejder sammen, nærmest ikke taler om andet end den her tydeligt trælse kæreste/ekskæreste/hemmelige festivalflirt. Nogensinde hørt om Bechdel-testen?

Alligevel har instruktør og medforfatter Daniel Kragh-Jacobsens ’Vild sommer’ fingeren fint på pulsen, hvad angår start-20’ernes tilstand det der mærkelige sted imellem ubeslutsomhed, liderlighed og sult på livet. Ikke ulig Rasmus Heisterbergs Bodil-vinder ’I blodet’.

En tredje ombæring af TV 2 Play’s webserie kunne dog med fordel brede Idas fortælling ud og skifte fokus væk fra den giftige Frederik-relation. Det ville være vildt.

Læs også: Anmeldelse af TV 2 Play-webserien ‘Løbeklubben’

Webserie. Instruktion: Daniel Kragh-Jacobsen. Medvirkende: Kristine Thorp, Ida Niegaard, Lasse Steen Jensen, Kasper Løfvall Stensbirk. Spilletid: 12 afsnit á ca. 5 min.. Premiere: Kan ses på TV 2 Play
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af