Bryan Cranston gennemtrumfede selv sin ‘Drive’-karakters skæbne over for Refn og Gosling

Bryan Cranston gennemtrumfede selv sin ‘Drive’-karakters skæbne over for Refn og Gosling
Bryan Cranston i 'Drive'

Med sin rolle som Walter White i ‘Breaking Bad’ cementerede Bryan Cranston sig som en af sin generations dygtigste skuespillere, og ved den netop overståede Tribeca TV Festival afholdt Cranston en lang talk om sit skuespilvirke. Her fortalte han om sin proces og mange af sine mest kendte roller.

Han fortalte blandt andet om sin birolle som mekanikeren Shannon i Nicolas Winding Refns ‘Drive’. I filmen bliver Shannon dræbt af gangsteren Bernie Rose, spillet af Albert Brooks. Scenen er, i forhold til de fleste andre voldsscener i filmen, meget fredfyldt, og det er netop det, der gør den så uhyggelig. Sådan var det dog ikke i det oprindelige manuskript.

»I det oprindelige manuskript kunne min og Albert Brooks’ karakter virkelig godt lide hinanden. De holdt af hinanden, og det så jeg som en stor udfordring«, fortalte Cranston. »Hvad hvis man skal myrde en person, man faktisk virkelig holder af? Det er bizart. Og i manuskriptet sneg han sig ind på mig bagfra med en metal-wire og kvalte og stak mig til døde. Der tænkte jeg: ‘Det fungerer ikke. Det er for smertefyldt’«.

Cranstons pitchede derfor en anden idé til Winding Refn og hovedrolleindehaver Ryan Gosling, hvor scenen udspiller sig på en helt anden måde.

»I scenen har vi den her konfrontation, og jeg har en ødelagt hofte, så jeg kan ikke løbe væk, og [Albert Brooks] siger en masse rare ting og insinuerer endda, at han vil lade mig gå. Og så vil han trykke mind hånd, og jeg tænker bare, at nu kan jeg slappe af, fordi han vil lade mig gå. Men da jeg ryster hans hånd, blotter han mit håndled og skærer det op med en kniv«, sagde Cranston.

»Jeg pitchede det og foreslog, at Albert skulle sige: ‘Det er okay, ikke mere smerte, det slutter nu’. Og jeg foreslog, at han forsigtigt skulle hjælpe mig med at sidde ned. Og måske endda hente et tæppe til mig. Det med tæppet kom ikke med, men han sætter mig forsigtigt på jorden og læner mit hoved op ad en bil. Og mens jeg ligger der, siger han: ‘Der er ikke mere smerte, nu skal du bare sove’. Min karakter er i chok og kigger på sin arm, han kan ikke føle smerten endnu, og sådan dør han«.

Cranston fortalte, at Refn og Gosling var helt chokerede, og at Refn næsten med det samme skulle have sagt: »Det skal med i filmen«. Se den færdige scene fra ‘Drive’ herunder.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Læs også: Mavepuster i ‘Breaking Bad’s nøgleafsnit var slet ikke planlagt

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af