Mavepuster i ‘Breaking Bad’s nøgleafsnit var slet ikke planlagt

Mavepuster i ‘Breaking Bad’s nøgleafsnit var slet ikke planlagt
Bryan Cranston som Walter White i 'Breaking Bad'.

‘Breaking Bad’ var rig på højdepunkter, men tredjesidste afsnit i sæson 5, ‘Ozymandias’, er måske det mest uforglemmelige. Det er for eksempel her, at Walter i en skæbnestund i ørkenen lader Hank miste livet, så man sidder fuldstændigt chokeret tilbage.

Lige så stor en mavepuster er det, da Walter, hvis imperium omsider falder i grus, kidnapper sin egen baby, Holly. En utilgivelig handling, hvis alvor endelig går op for Walter i et følelsesmæssigt utroligt øjeblik, som slet ikke var planlagt. Det fortæller ‘Breaking Bad’-skuespillere og -skabere i et stort tilbageblik på ‘Ozymandias’-afsnittet hos The Ringer.

Det overraskende øjeblik finder sted, da Walter kigger ned på barnet, som siger »mama, mama«, hvilket er ordene, der får Walter til at forstå, hvad han har gjort. Men babyens replik stod ikke i manuskriptet. Hun kaldte såmænd bare på sin mor, som stod bag kameraet.

»Vi vidste, vi havde guld«, fortæller Bryan Cranston, der greb den uventede gave.

 

»Det, der var utroligt, var, at Bryan gik med det. Og det åbnede hans hjerte fuldstændigt. Det var mere, end jeg nogensinde kunne have håbet på, da jeg skrev scenen«, siger episodens forfatter Moira Walley-Beckett.

Bag kameraet stod instruktør på afsnittet Rian Johnson (‘Looper’, ‘The Last Jedi’) uden at sige noget. Han håbede blot, at Cranston ville fortsætte med at spille. I dag fortæller han:

»Det er et af de rene lynnedslag af held, som man formentlig ikke får to gange i sit liv. Det var en af de bedste præstationer i hele serien. Babyen så så trist ud. Jeg lover dig, ingen babyer kom til skade i afsnittet«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af