Donald Glovers creepy, hvide ’Atlanta’-karakter Teddy Perkins spottet blandt Emmy-publikum

Donald Glovers creepy, hvide ’Atlanta’-karakter Teddy Perkins spottet blandt Emmy-publikum
Donald Glover som sit kridhvide, creepy alias Teddy Perkins i FX-serien 'Atlanta'.

Hvis du har set ’Atlanta’-episoden ’Teddy Perkins’, vil et lyst fjæs sandsynligvis have brændt sig fast i din hukommelse. Figuren Teddy Perkins, der lægger navn til selve episoden (sjette afsnit af anden sæson), er i virkeligheden Donald Glover iført et såkaldt whiteface, et ualmindeligt ubehageligt, lille smil og ditto stemme.

Da kameraerne under nattens Emmy-uddeling flimrede forbi det applauderende publikum, var det derfor lidt af en mavepuster pludselig at kunne erfare, at ingen ringere end selveste Teddy Perkins sad og klappede med på en af de forreste rækker. Der blev ikke gjort et stort nummer ud af det. Perkins sad bare side om side med de øvrige publikummer og rejste sig lige kort for at give Bill Hader et hurtigt kram, da Hader skulle op og modtage prisen for Bedste hovedrolle i ’Barry’ – en kategori, Donald Glover også var nomineret i for sin rolle i ’Atlanta’.

Rygterne begyndte naturligvis straks at florere, da folk fik nys om, at anden sæsons kridhvide creep var til stede. Var det Donald Glover, der havde klædt sig ud, eller var det en helt anden, der hyldede ’Atlanta’, som så skammeligt blev overset under prisuddelingen?

Desværre var det nok næppe Donald Glover, der var klædt ud. Først og fremmest sad han selv blandt publikum det meste af tiden (hvorvidt han sad der samtidig med Perkins, ved vi dog ikke med sikkerhed), men derudover er Glover på 175 cm umiddelbart ikke høj nok til at kunne give den ti cm højere Bill Hader en krammer i øjenhøjde.

Halle Kiefer fra Vulture, der har gjort et større detektivarbejde for at afdække, hvem der gemte sig under den Michael Jackson-lignende maske, påpeger, at manden bag masken muligvis kunne have været Glovers ‘Atlanta’-medspiller Lakeith Stanfield, der spiller rollen som Darius Epps, der i serien er manden, som besøger Perkins i sin creepy villa. Højde og drøjde passer i hvert fald ganske udmærket, så det er bestemt intet ringe bud.

Spørgsmålet er så bare, om Teddy Perkins ville have indtaget scenen, hvis Donald Glover havde vundet prisen for Bedste hovedrolle – og hvordan dén takketale i så fald ville have lydt.

Læs også: De største overraskelser, uretfærdigheder og en ægte hjertevarmer ved nattens Emmy-uddeling

Læs også: ‘Game of Thrones’ sejrede, ‘Atlanta’ fik smæk: Se alle nattens Emmy-vindere

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af