Se Mads Mikkelsen over for Willem Dafoe og Oscar Isaac i traileren til den roste ’At Eternity’s Gate’

Fascinationen af den store hollandske maler Vincent van Gogh udløber nok ikke lige foreløbigt, og nu er en ny film om det kunstneriske geni på trapperne, kun et år efter oliemaleri-animationsfilmen ’Loving Vincent’ havde premiere. Den første officielle trailer er netop udkommet til ’At Eternity’s Gate’, hvor instruktør Julian Schnabel skildrer van Goghs liv som struggling artist, og han har i dette ærinde allieret sig med en forrygende stjernetrio bestående af Mads Mikkelsen, Oscar Isaac og Willem Dafoe. Sidstnævnte har hovedrollen som van Gogh.

Udover at være en ikke-animationsfilm adskiller ’At Eternity’s Gate’ sig fra ’Loving Vincent’ og andre tidligere fortællinger ved ikke at være en én til én-fortælling om van Goghs liv, fortæller Schnabel til Deadline.com:

»Filmen handler om maleri og malerens forhold til uendeligheden. Det er fortalt af en maler. Det indeholder, hvad jeg følte var essentielle øjeblikke i hans liv; det er ikke den officielle historie – det er min version. Én, jeg håber, der kan få dig tættere på ham«.

Traileren røber en historie om de indre dæmoner, der plager van Gogh – eksempelvis da han iført spændetrøje bekender sig til en præst i skikkelse af Mikkelsen, der fortæller ham, at indbyggerne i byen Arles underskrev en erklæring for at få ham bortvist fra byen efter den berømte øre-afskæring. Isaac spiller den franske maler Paul Gauguin, der har en kunstnerisk vision, som han vil udleve sammen med van Gogh. De to malere havde også i virkeligheden et tæt og turbulent forhold, der udfoldede sig i 1800-tallets Frankrig.

Vi må dog ruste os med tålmodighed, for den stjernespækkede film om det hjemsøgte geni, der har fået international anmelderros efter premieren på Venedig-festivalen, rammer først de danske biograflærreder 4. april 2019.

Læs også: Mads Mikkelsen vil hjem til Danmark – men får ingen gode tilbud

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af