Mads Mikkelsen vil hjem til Danmark – men får ingen gode tilbud

Mads Mikkelsen vil hjem til Danmark – men får ingen gode tilbud
Mads Mikkelsen under årets Cannes-festival. (Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images)

Det er efterhånden tre år siden, Mads Mikkelsen sidst var aktuel i en dansk film, Anders Thomas Jensens ’Mænd og høns’.

Til gengæld kører danskerens internationale karriere på skinner, og han må være en af de eneste skuespillere i verden, der har været med i tre af filmhistoriens fire største franchises i form af Star Wars (’Rogue One’), Marvel (’Doctor Strange’) og James Bond (’Casino Royale’).

Mikkelsen er på vej med hele fire engelsksprogede film, hvoraf den ene, overlevelsesfilmen ’Arctic’, fik verdenspremiere på Cannes-festivalen i forrige uge. Og da vi mødte skuespilstjernen i Sydfrankrig i samme anledning, røbede han, at han gerne snart vil hjem til Danmark. På spørgsmålet om, hvornår han skal lave dansk film igen, svarede han:

»Så snart der er noget, der vil mig noget godt. Der er lidt hul lige nu. Og nu er der nogle nye unge mennesker, som laver en masse fede film, og de finder jo deres egne konstellationer, og sådan skal det også være«, siger han reference til bølgen af danske første- og andengangsfilm som ‘Underverden’, ‘Mens vi lever’ og de kommende og allerede massivt hypede ‘Den skyldige’ og ‘Holiday’.

Vil du gerne for eksempel lave lowbudget med nogle af de nye instruktører?
»Ja ja. 100. Hvis der er noget, der er sjovt og spændende. Intet er udelukket. Men jeg har jo mine gamle folk, og vi kender hinanden, og sådan skal det være«.

I et interview med DR uddyber Mads Mikkelsen, at han sådan set bare mangler det helt rigtige danske projekt, før han vender snuden hjem

»Jeg kan godt savne at lave noget dansk engang imellem. Det er der jo forskellige grunde til, at jeg ikke gør. En af grundene er, at der ikke er nogen tilbud. Eller i hvert fald ikke nogen, jeg synes er superinteressante«.

Det vides endnu ikke, hvornår ‘Arctic’, som Mikkelsen har den altoverskyggende hovedrolle i, får dansk biografpremiere.

Læs også: Mads Mikkelsen i Cannes om Trier-gate – »et rædselsvækkende karaktermord«

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af