‘Tyrel’ er dette års ‘Get Out’ – se den pirrende trailer

Parallelerne mellem Jordan Peeles kæmpehit ‘Get Out’ og Sebastián Silvas ‘Tyrel’ er ikke til at komme udenom.

I ‘Get Out’ blev en sort mand inviteret hjem til sin hvide kærestes familie og blev taget godt imod, indtil de grumme hemmeligheder åbenbarede sig. I ‘Tyrel’ er det en ung fyr – spillet af Jason Mitchell fra ‘Straight Outta Compton’ – som kommer med på et wildcard på en weekendtur i en afsidesliggende hytte med sin bedste ven Johnny (Christopher Abbott fra ‘Girls’) og dennes hvide vennegruppe. Også han bliver ud fra traileren at dømme taget imod med åbne arme, men man fornemmer samtidig, at tingene eskalerer, efterhånden som sprutten kommer på bordet, og selskabslegene bliver mere og mere ubehagelige.

Men heldigvis virker det også til, at ‘Tyrel’ formår at træde ud af ‘Get Out’s skygge. Vores udsendte på Sundance-festivalen i januar skrev i hvert fald begejstret om filmen – og roste især Jason Mitchell, men også Michael Cera, der »spiller syrebold med et faretruende nærvær – som en tikkende bombe, der kan gå af når som helst«. Også en af Hollywoods mest interessante skikkelser, Caleb Landry Jones, der spillede stjernepsykopat i netop ‘Get Out’, er på rollelisten.

Filmen er mere thriller end gyser, men skulle efter sigende være ekstremt intens. Desto mere imponerende, at Silva skrev manuskriptet på 10 dage og optog filmen for ganske få midler uden støtte.

Lad os håbe, ‘Tyrel’ når til Danmark på ét eller andet tidspunkt.

Læs også: Vi har set den intense thriller, der giver ‘Get Out’ kamp til stregen

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af