Aaron Sorkin skal instruere eks-Spielberg-film med Sacha Baron Cohen

Aaron Sorkin skal instruere eks-Spielberg-film med Sacha Baron Cohen
Sacha Baron Cohen (Foto: Jason Merritt/Getty Images)

Den Oscar-vindende manuskriptforfatter Aaron Sorkin, der blandt andet har skrevet ‘The West Wing’, ‘The Social Network’, ‘Moneyball’ og ‘Steve Jobs’, debuterede sidste år som instruktør med ‘Molly’s Game’. Nu har Sorkin kørt sit næste projekt som instruktør i stilling.

Det drejer sig om ‘The Trial of the Chicago 7’, der har været i udvikling siden 2008. Oprindeligt var det Steven Spielberg, der skulle instruere filmen, men den blev forsinket. Spielberg prøvede at få den produceret igen i 2013, nu med Paul Greengrass (‘Bourne’-filmene) som instruktør, men det lykkedes heller ikke.

Nu skriver Variety, at det bliver Sorkin, der også har skrevet manuskriptet, som skal instruere projektet.

Filmen er baseret på en virkelig retssag fra 1969, hvor syv personer blev beskyldt for konspirationer, fordi de alle havde været involveret i blandt andet protester imod Vietnamkrigen og blev anset som ungdomsoprørere. Retssagen fik stor medieopmærksomhed og skabte debat på tværs af USA.

Den mest fremtrædende af de syv var aktivisten Abbie Hoffman, der skal spilles af Sacha Baron Cohen i en sjældent dramatisk rolle. Baron Cohen er mest kendt for sine satiriske film som ‘Borat’, ‘Brüno’ og senest tv-serien ‘Who Is America?’. Baron Cohen var allerede i 2008 Spielbergs primære valg til rollen som Hoffman.

Sorkin har med ‘A Few Good Men’ før bevist, at hans særegne maskinpistoldialog fungerer godt i et retssalsdrama, og det øger blot forventningerne til ‘The Trial of the Chicago 7’.

En premieredato er endnu ikke annonceret, men det bliver nok tidligst engang i 2020.

Læs også: Sacha Baron Cohen sagsøges for 600 millioner kroner efter ‘Who Is America?’-indslag

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af