’My Dinner with Hervé’: Peter Dinklages transformation er utrolig

’My Dinner with Hervé’: Peter Dinklages transformation er utrolig
Peter Dinklage i 'My Dinner With Hervé' (Foto: Steffan Hill/HBO)

Hervé Villechaize blev verdensberømt som dværgen fra ’The Man with the Golden Gun’ og ’Fantasy Island’. I 1993 interviewede den daværende journalist Sacha Gervasi den nu fallerede skuespiller i Los Angeles. Få dage senere tog Hervé sit eget liv.

Gennem mere end et årti har Gervasi sammen med ’Game of Thrones’-stjernen Peter Dinklage forsøgt at stable en film om mødet på benene med Gervasi som instruktør og Dinklage i rollen som Hervé. Og nu er projekt endelig blevet en realitet takket være HBO.

Hovedpersonen Danny Tate (Jamie Dornan) er en fiktiv version af Gervasi selv. Danny sendes til Los Angeles for at lave to interviews: et vigtigt et af slagsen med den store forfatter Gore Vidal (Michael Elwyn) og et med Hervé Villechaize (Peter Dinklage). Han får besked på, at interviewet med Hervé bare skal være en kort artikel, som læserne kan more sig over. Da interviewet med Vidal går i vasken, bliver Danny imidlertid tvunget til at bruge mere tid end først antaget i selskab med den ustabile Hervé.

Den efterfølgende limousinetur rundt i Los Angeles byder på stripklubber og alskens fristelser, mens Hervé fortæller om sit liv som skuespiller og sin kamp for at blive accepteret af ikke blot omverdenen, men også af sin egen familie, og om hvordan han gik fra at være en stjerne til at lave reklamer for Dunkin’ Donuts. Louis Malles ’My Dinner with André’ er tydeligvis en vigtig inspiration for Gervasi.

Hervé Villechaizes karriere er endnu en fortælling om, at der i Hollywood er højt at flyve, men også dybt at falde. Historien er allerede set talrige gange i film som ’All About Eve’ og ’Boogie Nights’. Den unge Hervé ankommer til USA og beslutter sig for at blive skuespiller. Han får sit gennembrud med rollen som Nick Nack i James Bond-filmen ’The Man with the Golden Gun’ og opnår for alvor berømmelse som Tattoo i tv-serien ’Fantasy Island’, hvorfra tingene begynder at gå ned ad bakke.

Journalisten Danny Tates historie er heller ikke ligefrem nyskabende. Han er desperat efter en god historie, da et alkoholproblem og utroskab har kostet ham familien. Derfor står det hurtigt klart, at Danny har sympati for Hervé, som også har mødt megen modgang i sit liv.

Det uden tvivl mest interessante ved ’My Dinner with Hervé’ er Peter Dinklage i rollen som filmens titelperson. Dinklage formår at transformere sig selv til Hervé Villechaize og skal især have ros for at ramme Hervés karakteristiske stemme med stor præcision. Dinklages evner kommer i særdeleshed til deres ret gennem nedturene i Hervés karriere.

Selvom Jamie Dornan står i skyggen af sin kollega, viser han desuden endnu engang, at han er mere end blot Christian Grey. Det er således de stærke præstationer, der løfter filmen over det klichefyldte farvand.


Kort sagt:
Stærke præstationer af Dinklage og Dornan på tur gennem 90’ernes Los Angeles formår at løfte en historie, som ellers allerede er fortalt utallige gange. ’My Dinner with Hervé’ er dog desværre bebyrdet med mange klicheer og en knap så vellykket slutning.

Spillefilm. Instruktion: Sacha Gervasi. Medvirkende: Peter Dinklage, Jamie Dornan, Michael Elwyn, Harriet Walter m.fl.. Spilletid: 101 min.. Biografpremiere: Kan ses nu på HBO Nordic
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af