‘Fantastic Beasts 2’ deler vandene blandt udenlandske anmeldere – kaldes alt fra »storslået« til »et overlæsset bæst«

‘Fantastic Beasts 2’ deler vandene blandt udenlandske anmeldere – kaldes alt fra »storslået« til »et overlæsset bæst«
Johnny Depp som den onde Gellert Grindelwald i 'Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald'.

De udenlandske anmeldere er uenige: ‘Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald’ har fået splittede 57 procent på Rotten Tomatoes, og anmelderne befinder sig i begge ender af spektret, hvor de kalder den alt fra »storslået« og »fantastisk flot« til et »rodet« og »overlæsset bæst«.

Filmen klandres for at have gang i for mange fortællinger, »der hver især udgør nok materiale til en hel film for sig«, som IndieWire skriver. Og kritikken ligner umiskendeligt den, der ramte forgængeren ‘Fantastic Beasts and Where to Find Them’, som ligeledes blev kritiseret for sin overlast af underhistorier. Som The New York Times skriver om ‘The Crimes of Grindelwald’:

»Rowling har overgivet sig til en maksimalistisk retning med en overfyldt historie, som man bruger alt for meget tid på at dechifrere for at finde ud af, hvem der gjorde hvad mod hvem og hvorfor«.

Chicago Sun-Times stemmer i:

»Filmen har alt for travlt med at være over det hele og føje det ene subplot efter det andet til mikset«, og BBC.com tilslutter sig grædekoret: »En ufokuseret, overvældende og ultimativt følelseslammende blanding, der trækker ud i evigheder«.

Andre mener dog, at filmen godt kan bære det mangfoldige plot: »’The Crimes of Grindelwald’ havde måske nok drivkraft til en fire-timers miniserie, men ikke desto mindre fremstår den for det meste både fængslende og storslået«, lyder den positive anmeldelse fra TheWrap.

I den begejstrede ende af anmelderspektret får filmen desuden ros for sin visuelle afvikling, og Entertainment Weekly kalder den »årets måske flotteste film«. Også Rowling får fortællepoint af the Hollywood Reporter, der til gengæld ikke giver meget for den yndige hovedkarakter, magizoologen Newt: »At filmen forbliver spændende trods den udklækkende, blege helt understreger Rowlings fortællestyrker«.

Og til Harry Potter-fansene er der måske en gave at hente i slutningen, der af the Washington post beskrives som »én af de største tredje akt-afsløringer i hele Harry Potter-serien«.

Vi får selv syn for sagn, når filmen får dansk premiere i morgen.

Læs også: Før ny ’Fantastiske skabninger’-film: Back off fra J.K. Rowling, fans!

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af