Fra ‘Herrens Veje’ til ‘Ragnarok’: Adam Price skal skabe stor nordisk Netflix-serie

Fra ‘Herrens Veje’ til ‘Ragnarok’: Adam Price skal skabe stor nordisk Netflix-serie
Lars Mikkelsen som i 'Herrens veje ll'. (Foto: Tine Harden)

Efter ‘The Rain’ kommer … torden og lynild!

Netflix farer frem på det Skandinaviske, og kaster sig nu over et stykke nordisk mytologi med serien ‘Ragnarok’, skabt af manden bag ‘Borgen’ og ‘Herrens Veje’, Adam Price.

»Det er en stor fornøjelse at være med til at skabe en ny norsk Netflix-serie. Vi tror på, at Norden har sin egen stemme, når det kommer til historiefortælling, og det vil vi gerne være med til at vise med denne stort anlagte serie, som bliver skrevet af et nordisk forfatterhold bestående af forfattere fra Norge, Sverige og Danmark«, fortæller Price i en pressemeddelelse.

Optagelserne starter til næste år i Norge og Danmark, og historien foregår i den lille fiktive by Edda midt i den norske vildmark. Ifølge Netflix er ‘Ragnarok’ et coming-of-age-drama med rødder i den nordiske mytologi og en overraskende moderne klimavinkel.

»Serien tager sit udgangspunkt i en problemstilling, som ikke kun mennesker i Norden, men over hele verden, i stigende grad bliver tvunget til at forholde sig til; vores klima, som gennem de senere år har været under voldsom forandring. Polerne smelter med en hastighed, ingen havde forventet. Vi går gennem lange tørkeperioder. Vintrene er for varme. Oftere og oftere oplever vi voldsomme skybrud. På alle måder ekstreme vejrforhold. Verden er under forandring, og nogen vil måske påstå, at vi er på vej mod et nyt Ragnarok. Medmindre nogen når at gribe ind … «, fortæller Adam Price.

‘Ragnarok’ produceres af danske SAM Productions, et forfatterbaseret produktionsselskab med ambitionen om at arbejde at skabe og fortælle historier til et stort publikum både inden- og udenfor landets grænser, stiftet af Søren Sveistrup (‘Forbrydelsen’), Adam Price og Meta Louise Foldager Sørensen (‘Antichrist’, ‘Melancholia’) i samarbejde med Studiocanal.

‘Ragnarok’ forventes at få premiere på Netflix i 2020.

Læs også: Mysteriet om Claes Bangs rolle i amerikansk hitserie er opklaret – spiller med i ‘The Affair’s sidste sæson

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af