Se Marijana Jankovic’ dybt rørende Oscar-kandidat ‘Maja’ i INPUT-rummet tirsdag – og hør hendes personlige historie

Se Marijana Jankovic’ dybt rørende Oscar-kandidat ‘Maja’ i INPUT-rummet tirsdag – og hør hendes personlige historie
Skuespiller Marijana Jankovic debuterer som instruktør med 'Maja'. (Foto: HEIN Photography)

Nogle film griber dig om halsen og sender en flod af følelser ud i fingerspidserne, inden de lejrer sig som en lille dyrebar tankeskat af nyfunden indsigt.

En sådan skat er skuespiller og instruktør Marijana Jankovic’ debutfilm, den blot 20 minutter lange ’Maja’. Allerede i september skrev vores filmredaktør, at den slet og ret bør vinde en Oscar, og eneste problem var sådan set, at ingen havde mulighed for at se den. Det laver vi om på nu.

Du kan nemlig se ’Maja’ og møde Marijana Jankovic selv, når Soundvenue og NESCAFÉ Azeras pop-up kulturrum INPUT danner ramme for en eksklusiv (gratis!) film- og interviewaften tirsdag den 20. november.

I ’Maja’ møder vi den seksårige hovedperson, der afleveres i børnehave af sin serbiske far (Dejan Cukic). Hun bliver taget imod af den rare pædagog Erling (Jesper Christensen), men det er ikke nemt at gå i børnehave, når man har mere travlt med sin egen uransagelige dagsorden end med de fælles aktiviteter med de andre børn.

’Maja’ indeholder et twist, der svier i hjertekulen. Og selvom den korte spilletid udspiller sig over én dag, indkapsler den også et lille liv – Marijana Jankovic’ eget. Hun kom til Danmark fra Montenegro som seksårig i 1989, og oplevelserne i børnehaven og med hendes forældre er hendes egne.

Grib chancen for at opleve årets mest rørende kortfilm – og hør Marijana Jankovic fortælle sin personlige historie bag.

‘Maja’ inkl. Marijana Jankovic-interview
Tirsdag den 20. november
INPUT – Skydebanegade 1 kl. 20 (rummet er åbent fra kl. 15)
Fri entré

Se det fulde INPUT-program HER og tilmeld dig på Facebook HER.

Læs også: Soundvenue og NESCAFÉ Azera åbner pop-up kulturrum – Suspekt, Roland Møller, Anya, Muf10 og Kesi blandt gæsterne

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af