‘The Haunting of Hill House’-skuespiller afslører hemmeligt plottwist i seriens slutning

‘The Haunting of Hill House’-skuespiller afslører hemmeligt plottwist i seriens slutning
Oliver Jackson-Cohen spiller Luke i 'The Haunting of Hill House'. (Foto: Steve Dietl/Netflix)

(Spoiler-advarsel: Læs ikke artiklen, hvis du endnu ikke har set Netflix-gyserserien ‘The Haunting of Hill House’ til ende.)

‘The Haunting of Hill House’ gemmer mange skjulte og meget lidt skjulte spøgelser i de støvede kroge af det store Hill-hus, og Netflix-gyserhittet – som vi gav fem stjerner – leger generelt med virkelighed og fantasi, så vi aldrig rigtig ved, hvad (og hvem) der foregår. Særligt mystisk er »det røde rum« bag den røde dør, som gennem hele serien er umulig at åbne – for til sidst at vise sig at have været åben hele tiden.

Samtlige medlemmer af familien Crain har nemlig, uden at vide det, opholdt sig talrige gange i rummet, der hver gang har forvandlet sig til de omgivelser, hvert enkelt familiemedlem følte sig tilpas i. For Steve var det et spillerum, for Theo en dansesal, og tvillingerne Luke og Nellie oplevede det som henholdsvid træhytte og legeværelse, mens det for Shirley var et familieværelse og for moren Olivia en læsestue (kun faren, Hugh, havde ikke en særlig »rødt rum-oplevelse«).

Men sandheden om det røde rum afsløres først i det skæbnesvangre tiende afsnit, hvor de fire overlevende søskende befinder sig inde i rummets virkelige nøgne omgivelser og ikke kan komme ud. Den døde Nellie kalder rummet for »husets mave«:

Det har løbende lullet familiemedlemmerne i søvn med en falsk følelse af tryghed og lært deres indre frygt og ønsker at kende, så det lettere kunne fortære dem. Med hjælp fra faren, slipper de fire søskende dog ud af det foruroligende levende rum, og vi ser dem til sidst lykkeligt samlet om en kage med lys i, hvor de fejrer Lukes to års stoffrihed. 

Eller gør vi?

Den idylliske slutning kan også ligne nogle af de lykkelige øjeblikke, som det røde rum narrer flere af familiemedlemmerne til at tro er virkelighed (Steven genforenes med sin gravide kone, Luke forsoner sig på et hotelværelse med sin gode ven fra afvænningscentret). Og skuespiller Oliver Jackson-Cohen, der spiller Luke, mener lige netop, at den lykkelige slutning er endnu et Hill House-trick. Det fortæller han til TheWrap:

»Hver gang ét af børnene, en af de fem søskende befinder sig i det røde rum, er der noget i fantasien, der er rødt. Og det kan være en meget, meget lille ting. For Luke, da han bliver taget med til hotelværelset – han har haft Converse på hele serien, men pludselig er hans Converse røde. Og det er så lille en detalje, at man nærmest ikke kan se det. Og altså, Steven har en rød trøje på (i sin fantasi, red.)«.

Luke (Oliver Jackson-Cohen) og Joey (Anna Enger) forsoner sig i Lukes »røde rum-oplevelse«.
Steven (Michiel Huisman) og Leigh (Samantha Sloyan) har fundet sammen igen i Stevens »røde rum-oplevelse«.

I Shirley og Theos røde rum-fantasier, er der ligeledes røde detaljer på spil:

Theo (Kate Siegel) er sammen med sin kæreste Trish (Levy Tran) i sin »røde rum-oplevelse«.
I Shirleys (Elizabeth Reaser) »røde rum-oplevelse« er hun til sin egen begravelse.

»Og der er også noget i slutningen – det var Kate (Siegel, red.), som spiller Theo, der gjorde mig opmærksom på det – med Lukes ædruelighedskage. Hun sagde »Kagen er rød«, og jeg var sådan, »Oh my god!«. Karen vidste ikke, hvad det betød, og da jeg spurgte Mike (Flanagan, red.), vidste han det heller ikke. Så jeg er ikke helt sikker på, om det bare er mig, eller om teorien har ben at gå på«.

Og det er ikke den eneste hemmelighed, som seerne måske ikke har opdaget, fortæller Jackson-Cohen, der ikke afviser et gensyn med familien Crain:

»Der er easter eggs i serien, som ikke ret mange har opfanget – hvilket jeg faktisk er overrasket over – og som gør det meget nemt at vende tilbage til familie Crain. Man kunne også lave en antologi – noget jeg ved, at Mike gerne vil lave. Jeg er virkelig spændt på, hvad de finder på, og hvad alle beslutter, der skal ske med det her. Det er mærkeligt, vi får alle de her spørgsmål, men vi ved det simpelthen ikke«, siger han, og tilføjer desuden grinende:

»Igen, jeg må virkelig være forsigtig med, hvordan jeg besvarer de her spørgsmål, fordi Netflix formodentlig har hyret snigskytter til at sidde uden for vores huse, klar til at skyde os, hvis vi siger noget forkert«.

De overlevende medlemmer af familien Crain fejrer Lukes to års stoffrihed. Eller gør de?

Læs også: Radikalt afsnit af ’The Haunting of Hill House’ er lige til at græde over

Læs også: ‘The Haunting of Hill House’-anmeldelse: Hvad er der bag den røde dør i fantastisk ny Netflix-horrorserie?

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af