‘Vice’-instruktør fik hjerteanfald lige efter optagelserne – Christian Bale blev hans redning

‘Vice’-instruktør fik hjerteanfald lige efter optagelserne – Christian Bale blev hans redning
Christian Bale som Dick Cheney i 'Vice'. (Foto: Greig Fraser / Annapurna Pictures)

Optagelserne til det ventede biografiske drama ‘Vice’ om den tidligere amerikanske vicepræsident Dick Cheney var netop kommet i hus, da filmens instruktør og manuskriptforfatter Adam McKay (‘Anchorman’, ‘The Big Short’) fik et hjerteanfald. Det fortæller han til Deadline.com.

McKay var på forhånd blevet advaret af sin læge, der var bekymret for instruktørens usunde livsstil:

»Under filmoptagelserne var jeg klart bevidst om, at jeg havde taget på, og at jeg røg meget. Min læge sagde til mig, at jeg skulle stoppe med det, og jeg blev ved med at sige ‘please lad mig ikke få et hjerteanfald, imens jeg laver en film om Dick Cheney«, fortæller McKay.

Vicepræsidenten Dick Cheney har selv været kendt som storryger og blev ramt af flere hjerteanfald under sin politiske karriere. I filmen bliver han spillet af Christian Bale, der som forberedelse til rollen – foruden at have undergået en imponerende fysisk forvandling – havde sat sig grundigt ind i symptomerne på hjerteanfald: En research, der endte med at blive McKays redning i den kritiske situation, da det begyndte at snurre i hans hænder, og han fik kvalme og mavesmerter.

»Da vi skød en af hjerteanfaldsscenerne, spurgte Christian Bale mig, ‘hvordan vil du have, jeg skal gøre det?’, og jeg sagde bare ‘hvad mener du? Det er et hjerteanfald. Dine arme gør vel ondt, ikke?’. Han siger ‘nej, nej. Én af de mere almindelige måder er, at man får kvalme, og maven gør ondt’«.

»Jeg kom på hospitalet i en fart, og lægen sagde, at det var grunden til, at jeg ikke led skade, og mit hjerte forblev stærkt. Det var, fordi jeg huskede, hvad Christian Bale havde fortalt mig. Lægen bad mig desuden indædt om at stoppe med at ryge, for det var det, der gjorde udslaget: ‘Du skal også tabe dig, men det er rygningen, der gør det fire gange så slemt’«.

McKay afslører desuden, at han har brugt anfaldet som autentisk filmmateriale, og det originale scanningsbillede af McKays blokerede hjerte er således medtaget i en sekvens, hvor Cheney bliver stresset i forbindelse med Irak-invasionen. McKay fortalte senere Bale om den skræmmende og en smule ironiske episode:

»Jeg ringede til Christian en uge senere og fortalte, at ‘enten har du eller Dick Cheney lige reddet mit liv’. Efter ti minutters gentagne spørgsmål til, om jeg virkelig var okay, begyndte vi bare at grine«.

Christian Bales ekstreme Cheney-transformation (og McKays scanningsbillede) kan opleves på det store lærred, når ‘Vice’ får dansk biografpremiere den 31. januar næste år.

Læs også: Christian Bales forvandling til Dick Cheney er »exceptionel« og »Oscar-værdig« – de første reaktioner på ‘Vice’ er ovenud positive

Læs også: Det skal du se i biografen i december: Årets to Oscar-favoritter, ventet dansk debut og et gensyn med onkel Stewart

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af