CBS betalte skuespillerinde mere end 60 millioner kroner for at neddysse sexchikane-sag

CBS betalte skuespillerinde mere end 60 millioner kroner for at neddysse sexchikane-sag
Eliza Dushku. (Foto: Amy Sussman/Getty Images))

I går kom det via New York Times frem, at CBS har haft den helt tunge pengepung ude i forsøget på i fortrolighed at neddysse en kritisk sexchikanesag. Helt præcist drejer det sig om skuespillerinden Eliza Dushku, der blev skrevet ud af dramaserien ’Bull’ – efter hun havde anklaget sin medspiller og seriens hovedrolleindehaver Michael Weatherly for sexchikane.

Dushku, der blandt andet er kendt for sine roller i ’Buffy the Vampire Slayer’ og ’Bring It On’, havde ifølge New York Times konfronteret Weatherly, efter han gentagne gange havde kommenteret på hendes udseende foran deres medarbejdere, sluppet voldtægtsjokes og kommentarer om en trekant.

Eliza Dushku har udtalt, at hun mente, hendes pludselige afskedigelse på produktionen var en form for hævnaktion fra skabernes side.

CBS har udtalt sig om sagen til The Wrap: »Beskyldningerne i Ms. Dushkus påstande er et eksempel på, at selv om vi er dedikerede til at bibeholde en kultur defineret af en sikker, inkluderende og respektfuld arbejdsplads, er vores arbejde langt fra færdiggjort. Forliget efter disse påstande er beregnet ud fra det anslåede beløb, Ms. Dushku ville have modtaget ift. sin kontrakt som fastansat på serien, og det blev fastslået efter gensidig enighed efter en mæglingsproces på daværende tidspunkt«.

Michael Weatherly har desuden officielt undskyldt via New York Times: »Mens vi optog vores show, lavede jeg nogle jokes, der gjorde grin med nogle linjer i manuskriptet. Da Eliza fortalte mig, hun ikke var tryg ved mit sprog og forsøg på humor, var jeg flov over at have stødt hende, og jeg undskyldte straks. Efter at have reflekteret yderligere over det, må jeg hellere forstå, at det, jeg sagde, hverken var sjovt eller passende, og jeg er ked af og fortryder den smerte, det har forårsaget for Eliza«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af