Det skal du se i biografen i januar: Forladt Mads Mikkelsen og Christian Bales store forvandling

Årets første måned byder på et væld af spændende film med en perlerække af verdens bedste skuespillere i transformative roller. Samt flere af årets helt store Oscar-favoritter.
Det skal du se i biografen i januar: Forladt Mads Mikkelsen og Christian Bales store forvandling
Mads Mikkelsen i 'Arctic'.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Destroyer’

Det er næsten ikke til at se, men det er altså Nicole Kidman med mørkt, fedtet hår og dybe rander under øjnene i sin Golden Globe-nominerede præstation i hævnfilmen ’Destroyer’.

Kidman spiller en tidligere betjent, der fik sit liv ødelagt, da hun gik undercover i en brutal bande. Mange år senere dukker bandelederen frem fra sit skjul, og Kidman er klar til at tage hævn.

Filmen er instrueret af Karyn Kusuma, der tidligere har instrueret adskillige afsnit af den fremragende og underkendte tv-serie ’Halt and Catch Fire’.

Premiere 3. januar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Før frosten’

Få danske instruktører har taget favntag med så forskellige film som Michael Noer, fra gangsterlivet i ‘R’ og ‘Nordvest’ over demensdramaet ‘Nøgle hus spejl’ til den den amerikanske fængselsflugtfilm ‘Papillon’. Med periodedramaet ‘Før frosten’ går Noer igen i nye retninger.

Jesper Christensen spiller bonden Jens, der i 1800-tallet tvinges til at gifte sin datter (Clara Rosager) bort til storbonden fra den nærliggende gård, for at familien skal overleve. Men pagten imellem dem indeholder en drabelig fodnote.

Filmen er allerede blevet vist på internationale festivaler, hvor den har fået flotte anmeldelser og stor ros til både Christensen og Rosager.

Premiere 10. januar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘The Mule’

I en alder af 88 år har Clint Eastwood stadig ikke vist noget tegn på at sætte farten ned – tværtimod. For i ‘The Mule’ indtager han både rollen som instruktør og skuespiller for første gang siden ‘Gran Torino’ i 2008.

Eastwood spiller en gammel krigsveteran, der er i så store finansielle problemer, at han begynder at transportere narko over grænsen for de mexicanske karteller. Lige i hælene på ham er dog en dygtig betjent fra narkoafdelingen, spillet af Bradley Cooper, som Eastwood instruerede til en Oscar-nominering i ‘American Sniper’.

Indiewire har kaldt filmen Eastwoods bedste siden ‘Letters From Iwo Jima’ fra 2006.

Premiere 10. januar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Beautiful Boy’

Med sit gennembrud i ‘Call Me By Your Name’ og ‘Lady Bird’ blev Timothée Chalamet hurtigt et af Hollywoods største nye stjerneskud. Og med hovedrollen i ‘Beautiful Boy’ har 22-årige Chalamet allerede sikret sig karrierens anden Golden Globe-nominering.

Filmen er baseret på to bøger, skrevet af far og søn, der skildrer sønnens vej ind og ud af et dybt stofmisbrug. Faren spilles af Steve Carrell, der endnu engang understreger, at han er en lige så kompetent dramatiker som komiker.

Bag kameraet står belgiske Felix van Groeningen, der før har instrueret den hjerteskærende ‘Broken Circle Breakdown’, så man kan regne med at fælde en tåre eller ti.

Premiere 17. januar. 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Glass’

Efter rent ud sagt elendige film som ‘The Happening’ og ‘The Last Airbender’ havde de fleste afskrevet den tidligere så succesfulde ‘Den sjette sans’-instruktør M. Night Shyamalan. Men med ‘Split’ fra 2016 fik han sig noget af en comeback, især da det viste sig, at filmen faktisk foregik i samme univers som hans alternative superheltefortælling ‘Unbreakable’.

‘Glass’ er en fortsættelse til begge, hvor Kevin Crumbs (James McAvoy) mange personligheder ser sig selv spærret inde med den overmenneskeligt stærke David Dunn (Bruce Willis) og det ondsindede geni Mr. Glass (Samuel L. Jackson).

Regeringen tror dog ikke på deres kræfter, men anser dem som en fare for samfundet. Desværre undervurderer de, hvad de egentlig har med at gøre, og især The Beast, der lurer inden i Kevin, er ude af kontrol.

Premiere 17. januar. 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Kursk’

Sidst Thomas Vinterberg (‘Festen’, ‘Jagten’) var aktuel, var det med den personlige ensemble-film ‘Kollektivet’. Ubådsdramaet ‘Kursk’ bevæger sig dog i en helt anden boldgade.

Vinterberg prøver endnu engang kræfter med en international produktion med stjerner som Colin Firth og Léa Seydoux på rollelisten, mens der dog også er blevet plads til en lang række danskere, blandt andre Zlatko Buric, Lars Brygmann og Katrine Rosenthal.

Filmen er baseret på den virkelige historie om den russiske ubåd Kursk, der i år 2000 sank under en trækningsøvelse som følge af en eksplosion. Fortællingen følger både de få overlevende, der er tilbage i ubåden, og redningsaktionen over vand.

Premiere 24. januar. 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘The Favourite’

Med sin kolde og galgenhumoristiske stil i ’The Lobster’ og ’The Killing of a Sacred Deer’ har græske Yorgos Lanthimos allerede slået sig fast som en unik stemme og en slags antitese til Wes Anderson.

I ’The Favorite’ bevæger Lanthimos sig ud på nyt terræn ved at lave en periodefilm, der skulle være lige dele dramatisk og sjov. I 1700-tallets England kæmper Lady Sarah (Rachel Weisz) og stuepigen Abigail (Emma Stone) om den mentalt ustabile dronning Annes (Olivia Colman) gunst.

De tre kvinder i hovedrollerne er alle blevet Golden Globe-nomineret, hvor filmen er landet i kategorien ‘musical eller komedie’, men det bliver uden tvivl lige så ubehageligt som morsomt, selvom Lanthimos for første gang ikke har skrevet manuskriptet.

Premiere 24. januar. 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Arctic’

Der er ingen tvivl om, at Mads Mikkelsen formår at bære en hel film på sine skuldre. Så det er præcis, hvad han får lov til i ’Arctic’.

Efter et flystyrt er en mand (Mikkelsen) strandet midt i Arktis. Da redningsaktionen går grueligt galt, må han vælge imellem at blive, hvor han er, og håbe på et mirakel, eller selv begive sig ud på den farefulde og lange færd mod civilisationen.

’Arctic’ er instrueret af spillefilmdebutanten Joe Penna, der nok er bedst kendt for at skabe musikalske Youtube-videoer under navnet ’Mystery Guitar Man’, hvor han har mange millioner visninger.

Premiere 31. januar. 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Vice’

Man skal egentlig bare kaste et blik på Christian Bale i ‘Vice’ for at få lyst til at se filmen, for Hollywoods måske største kamæleon har gjort det igen – i rollen som tidligere vicepræsident Dick Cheney er Bale simpelthen uigenkendelig.

Filmen følger Cheneys liv fra de tidlige år, hvor han langsomt kæmper sig ind i Det Hvide Hus under Nixon, til han ender med at blive den mest magtfulde vicepræsident nogensinde under George W. Bush.

Instruktør Adam McKay lader til at fortsætte den stil, han lagde for dagen i ‘The Big Short’, der fik ham nomineret til en Oscar og markerede et voldsomt skift fra komedier som ‘Anchorman’ og ‘Step Brothers’.

Premiere 31. januar. 

Se listen: Årets bedste serier ifølge Soundvenue – rangeret

Se listen: Årets bedste film ifølge Soundvenue – rangeret

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af