Kevin Hart anklages for homofobi i kølvandet på annoncering af Oscar-værtsrolle

Kevin Hart anklages for homofobi i kølvandet på annoncering af Oscar-værtsrolle
Kevin Hart (Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images)

I går blev det annonceret, at Kevin Hart skal være vært ved den kommende Oscar-uddeling til februar næste år. Valget er ikke faldet i god jord hos alle, da nogle mener, at Hart burde være diskvalificeret fra jobbet på grund af episoder fra hans fortid.

Erik Anderson fra det amerikanske medie Awards Watch, kritiserer Hart på Twitter.

»Når man tænker på, hvor mange af Oscar-showets største fans er kvinder og homoseksuelle mænd, er det ret vildt, at Akademiet hyrer en mand, der slog sine ene kone og var utro med den anden, da hun var otte måneder gravid, og sagde, at noget af det, han frygter mest, er, at hans søn skal vokse op og være homoseksuel«, skriver Anderson.

Anderson refererer specifikt til, at Hart i sin selvbiografi fortæller, hvordan skænderier med hans første kone nogle gange mundede ud i vold, og at han sidste år indrømmede, at han havde været utro mod sin nuværende kone, der på det tidspunkt var gravid. Kommentarerne om homofobi stammer fra Harts tidligere stand up-shows.

The Guardian-skribenten Benjamin Lee skriver på Twitter: »Oscaren for mest homofobiske vært går til…«, mens han bringer et citat fra Kevin Harts show ‘Seriously Funny’ fra 2010: »En af de ting, jeg frygter mest, er at min søn vokser op og bliver homoseksuel. Det er en reel frygt. Husk på, jeg er ikke homofobisk… Vær glad, og gør hvad du vil med dit liv. Men som en heteroseksuel mand, hvis jeg kan undgå, at min søn bliver homoseksuel, så vil jeg gøre det«.

I et interview med Rolling Stone fra 2015 kommenterede Hart netop denne joke, der provokerede mange.

»Jeg ville ikke fortælle den joke i dag, for da jeg fortalte den, var tiderne ikke lige så sensitive, som de er i dag«, sagde Hart. »Jeg tror, vi elsker at lave en stor historie ud af noget, der ikke nødvendigvis er det«.

Indtil videre har Oscar-akademiet ikke påtalt kritikken af valget af Hart.

Læs også: Efter gamechanger-tid – Vi tager temperaturen på årets Oscarfelt

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af