Lena Dunham undskylder forsvar for voldtægtsanklaget ‘Girls’-forfatter

Lena Dunham undskylder forsvar for voldtægtsanklaget ‘Girls’-forfatter
Lena Dunham i 'Girls'.

Sidste år kom Lena Dunham i massiv modvind, efter hun offentligt forsvarede en manuskriptforfatter på ‘Girls’, der var blevet anklaget for voldtægt af en 17-årig pige. Her påstod hun blandt andet at have ‘insiderviden’, der betød, at anklagerne ikke var noget værd.

Dunham blev anklaget for hyklerisk at smide sine feministiske synspunkter ud af vinduet, fordi anklagerne ramte en, hun kendte. Efterfølgende trak Dunham sit forsvar tilbage og erkendte, at det var forkert at gøre.

Nu, over et år senere, har Dunham udsendt et åbent brev med en officiel undskyldning til Aurora Perrineau, skuespillerinden der oprindeligt bragte anklagerne. Brevet er bragt i The Hollywood Reporters ‘Women in Entertainment’-specialudgave, der netop er udkommet.

»Jeg stoppede aldrig op og overvejede, at jeg også kunne være i stand til at traumatisere nogen (som er præcis det, jeg har tænkt om ældre hvide mænd i branchen)«, skriver Dunham i brevet.

»Jeg begik en frygtelig fejl. Da en jeg kendte, en jeg havde elsket som en bror blev anklaget, gjorde jeg noget utilgiveligt: Jeg forsvarede ham offentligt. Der er få ting, jeg nogensinde kunne fortryde mere i mit liv. Jeg havde ikke den ‘insiderviden’, jeg påstod, jeg havde, men bare blind tro på en historie, der blev ved med at ændre sig og viste sig slet ikke at betyde noget.

Til Aurora: Du har været i mine tanker og mit hjerte hver dag igennem dette år. Jeg elsker dig. Det vil jeg altid gøre. Jeg vil altid arbejde for at udbedre min fejl. På den måde har du gjort mig til en bedre kvinde og en bedre feminist. Du skulle ikke have fået den byrde oven i alle de andre, men nu er vi nået hertil, og jeg må spørge dig: Hvordan kommer vi videre? Ikke bare os to, men alle os, der har levet i gråzonen mellem anklager og uskyld«.

Ovenstående er kun et lille uddrag af brevet, der handler om meget andet end undskyldningen, hvor Dunham også gennemgår sine egne oplevelser med sexchikane i årenes løb og blandt andet skriver: »I år har været fantastisk for kvinder i Hollywood. Men jeg ved, jeg ikke er alene, når jeg siger, at det også har været et helvede«.

Hele brevet kan læses hos The Hollywood Reporter.

Læs også: Lena Dunham bakker ud af samarbejde efter misforstået sweatshirt-citat

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af