Netflix afslører årets mest bingede serier og gensete film

Netflix afslører årets mest bingede serier og gensete film
'The Kissing Booth' – en af verdens mest sete film lige nu, ifølge Netflix.

Netflix er ikke den mest meddelsomme streamingtjeneste, når det kommer til tal og statistikker for brugernes film- og serievaner. Nu tæt på udgangen af 2018 har de dog delt tre lister over nogle af årets favoritter under titlen »Tilbageblik på 2018: Til alle de serier og film, vi har elsket i år«.

Listerne er inddelt i kategorierne film, serier og stjerner, men Netflix’ erklærede kærlighed til listernes udvalgte titler og navne er imidlertid ikke baseret på traditionelle mest sete-kriterier. De bygger derimod på tal for henholdsvis de mest gensete film, de mest bingede serier – og for de Netflix-stjerner, der har tiltrukket mest interesse på Instagram.

Nogle indviklede udvælgelseskriterier, kan man vist roligt sige, og listernes topplaceringer er tilsvarende kontroversielle. På listen over »film, vi forelskede os i« finder vi således ‘The Kissing Booth’ på en førsteplads efterfulgt af ‘To All the Boys I’ve Loved Before’ og ‘Roxanne Roxanne’. Årets store Netflix-filmsatsninger som ‘Apostle’, ‘Private Life’, ’22 July’ og ‘The Ballad of Buster Scruggs’, der har klaret sig godt i anmelderregi, har således ikke vundet Netflix-brugernes hjerter ifølge gense-statistikkerne. Både ‘The Kissing Booth’ og ‘To All the Boys I’ve Loved Before’ er sågar blevet genset af over 50 procent af filmenes publikummer.

Favoritterne i serie-kategorien lister de mest bingede serier, hvilket vil sige de titler, der har fastholdt seerne i længst tid ad gangen. Listen toppes overraskende af teenageserien ‘On My Block’ efterfulgt af true crime-dokumentaren ‘Making a Murderer: Part 2′ og anden sæson af ’13 Reasons Why’. Længere nede på listen finder vi desuden den britiske ‘Bodyguard’, gyserhittet ‘The Haunting of Hill House’ og sjette sæson af ‘Orange Is the New Black’.

Til sidst har vi listen over »stjerner, vi forelskede os i«, der slet ikke er baseret på Netflix’ egne databaser, men baseret på de af Netflix-stjernernes Instagram-kontoer, der i år er vokset mest i antallet af følgere. Her kåres ‘The Fab Five’ fra ‘Queer Eye’ til en femdelt førsteplads efterfulgt af skuespillere fra to af topfilmene, nemlig Lana Condor fra ‘To All the Boys I’ve Loved Before’ og Joel Courtney fra ‘The Kissing Booth’. Fjerde, femte og sjettepladsen indtages af skuespillere fra den spanske teenagethriller ‘Élite’, og niende-pladsen besættes af den australske komiker Hannah Gadsby for sit storroste comedy-show ‘Nanette’.

Se de fulde lister over Netflix’ 2018-darlings herunder.

Læs også: De bedste serier i 2018 – top 20-11

Læs også: De bedste film i 2018 – top 10-1

‘Film, vi forelskede os i’:
1. ‘The Kissing Booth’
2. ‘To All the Boys I’ve Loved Before’
3. ‘Roxanne Roxanne’

‘Stjerner, vi forelskede os i’:
1. The Fab Five (‘Queer Eye’)
2. Lana Condor (‘To All the Boys I’ve Loved Before’)
3. Joel Courtney (‘The Kissing Booth’)
4. Miguel Herrán (Élite)
5. Jaime Lorente Lopez (Élite)
6. Maria Pedraza (Élite)
7. Noah Centineo (‘To All the Boys I’ve Loved Before’ og ‘Sierra Burgess Is A Loser’)
8. Joey King (‘The Kissing Booth’)
9. Hannah Gadsby (‘Nanette’)
10. Kiernan Shipka (‘Chilling Adventures of Sabrina’)

‘Serier, vi bingede os i’:
1. ‘On My Block’
2. ‘Making a Murderer: Part 2′
3. ’13 Reasons Why: Season 2’
4. ‘Last Chance U: Indy’
5. ‘Bodyguard’
6. ‘Fastest Car’
7. ‘The Haunting of Hill House’
8. ‘Anne With an E: Season 2’
9. ‘Insatiable’
10. ‘Orange Is the New Black: Season 6’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af