Det skal du se i biografen i februar – Oscar-favoritter, James Cameron-action og Danica Curcic i mødregruppe

Det er Oscar-sæson, og det præger månedens danske biografpremierer, der er spækket med hypet prisnomineret guld.
Det skal du se i biografen i februar – Oscar-favoritter, James Cameron-action og Danica Curcic i mødregruppe
'If Beale Street Could Talk'
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘The Miseducation of Cameron Post’

Hvis du skiller dig ud fra mængden i dine identitetsskabende teenageår, så står Jesus klar til at hjælpe dig – i hvert fald hvis man skal tro den konservative omvendelseslejr, der er omdrejningspunktet for ‘The Miseducation of Cameron Post’.

I det roste ungdomsdrama, der er baseret på Emily M. Danforths roman fra 2012, indtager Chloë Grace Moretz (‘Kick Ass’) rollen som den rebelske Cameron Post, der bliver sendt i kristen terapi af sin familie for at få kureret sin homoseksualitet. Her møder hun en gruppe unge, som gør opholdets forsøg på hård disciplinering langt mere udholdeligt end forventet.

Filmen havde verdenspremiere ved Sundance Film Festival sidste år, hvor den vandt Grand Jury-prisen.

Soundvenue holder forpremiere på filmen i midten af februar – mere info følger.

Ordinær premiere 28. februar 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘If Beale Street Could Talk’

Barry Jenkins’ ’Moonlight’ vandt en Oscar for bedste film i 2016 på grund af sit følsomme portræt af en homoseksuel sort drengs opvækst og hans kvaler med at leve op til ghettomiljøets maskulinitetsidealer.

Og hvordan lever man så op til sådan en succes? I opfølgeren ’If Beale Street Could Talk’ portrætterer Jenkins det unge par Tish (Kiki Layne) og Fonny (Stephan James), der venter barn, da Fonny arresteres for en voldtægt, han ikke har begået. Deres familier må kæmpe for at bevise hans uskyld.

Filmen er Oscar-nomineret for bedste adapterede manuskript, som er baseret på romanen af samme navn af James Baldwin, der forrige år var i fokus for dokumentarfilmen ’I Am Not Your Negro’ og gennem sit forfatterskab beskrev sortes livsvilkår i 60’ernes og 70’ernes USA. Jenkins havde ønsket at filmatisere bogen i årevis, og med Oscar-sejren i ryggen lykkedes det ham nu endelig på smukkeste vis.

Kom med til første danske visning af ’If Beale Street Could Talk’ ved Soundvenue Forpremiere 11. februar – læs mere HER.

Ordinær premiere 14. februar

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Kapernaum’

En 12-årig dreng, der sagsøger sine forældre for »forbrydelsen at have givet ham liv«. Det er den usædvanlige historie i libanesiske Nadine Labakis ’Kapernaum’, der var med i konkurrencen om Guldpalmen ved Cannes Film Festival, hvorfra vores filmredaktør kaldte den »den vigtigste film lige nu«. I næste måned har den tilmed chancen for at vinde en Oscar for bedste ikke-engelsksprogede film.

Zain vokser op i en familie, der lever i så desperat fattigdom, at hans storesøster bliver giftet bort for penge. Zain tager flugten med søsteren gennem Beiruts slum, og filmen skildrer de menneskelige konsekvenser for børn, der vokser op med krig og fattigdom som bagtæppet.

Labaki har i filmen kun brugt uprøvede skuespillere, hvis virkelige historier afspejler deres karakterers. Den fantastiske hovedrolleindehaver Zain al Rafeea er syrisk flygtning og vokset op i Beiruts slum.

Premiere 7. februar 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’RBG’

Ruth Bader Ginsburg har som medlem af USA’s højesteret siden 1993 kæmpet for kvinders rettigheder, og hendes rolle som frontkvinde i kvindekampen, skarpe evner som debattør og stærke holdninger til abort har givet hende status som et ikon i og uden for retssalen

Nu dokumenteres hendes liv i den Oscar-nominerede ’RBG’. Filmen viser Ginsburgs vej fra jurastudiet til højesteret, og den betydning hun har fået i populærkulturen, hvor hendes udtalelser forvandles til memes af en fast internetfanskare – og hvordan hun som 85-årig holder sig i form med en personlig træner.

Dokumentaristerne Julie Cohen og Betsy West står bag filmen om Ginsburgs arbejde, der i lyset af Trump har fået fornyet aktualitet.

Premiere 14. februar

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Green Book’

Turen gennem 1960’ernes raceopdelte amerikanske sydstater er sat i gang – med Viggo Mortensen og Mahershala Ali (‘Moonlight’, ‘True Detective sæson 3’) som henholdsvis chauffør og passager i den Oscar-hypede ‘Green Book’.

Filmen, der blandt andet er Oscar-nomineret i kategorierne bedste film og bedste mandlige hoved- og birolle, er baseret på den virkelige fortælling om italiensk-amerikanske Tony Lip, som bliver chauffør for den afroamerikanske pianist Don Shirley på hans turné rundt omkring i det sydlige, dybt racistiske USA.

‘Green Book’ vandt hovedpublikumsprisen på Toronto Film Festival i september og modtog herefter stor ros. Filmen har dog også fået en del kritik, efter manuskriptforfatteren støttede en Trump-udtalelse, og det kom frem, at instruktøren Peter Farrelly havde blottet sig på flere filmsets.

Premiere 21. februar

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Trækfugle’

I 2016 gjorde colombianske Ciro Guerra sig fortjent til en Oscar-nominering for bedste ikke-engelsksprogede film med ‘Slangens Favntag’.

Hans nyeste drama ‘Trækfugle’ – instrueret med hans faste partner Cristina Gallego – klarede ikke det snævre Oscar-nåleøje, men der er stadig en anderledes filmoplevelse i vente, når det indfødte Wayuu-samfund i slutningen af 1960’ernes Colombia lokker med både spirituelle traditioner og narkohandel.

Rapayet er en del af Wayuu-folket. Han er betaget af den smukke Zaida, og for at skrabe penge sammen til at kunne gifte sig med hende begynder han at sælge stoffer til turister. I takt med at forretningen vokser sig større, må Rapayet kæmpe for at holde fast i sit traditionsbundne samfund, hvor respekt er en dyd.

’Trækfugle’ har fået ekstatiske amerikanske anmeldelser.

Premiere 21. februar

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Mødregruppen’

En sydfynsk mødregruppe leverer let underholdning i denne stjernespækkede danske Zentropa-komedie instrueret af Charlotte Sachs Bostrup.

Danica Curcic giver den som nybagt mor og snobbet jetset-frue, Line, der lever luksustilværelsen i Hong Kong med sin mand Bjørn (Anders W. Berthelsen). Men da hun tager ham i at have en affære med barnepigen, rejser hun med sønnen under armen til sin barndomsby på Sydfyn, hvor hun genopliver et gammelt venskab med sin kusine (Julie Agnete Vang) og bliver en del af en mødregruppe med helt andre værdier, end hun er vant til.

Da Bjørn lukker for Lines kontier og dukker op på Fyn for at tage barnet fra hende, viser mødregruppen sig som en kampklar klippe – hærdet efter måneder med bræk, gylp og søvnløse nætter.

Premiere 7. februar 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘The Hate U Give’

’Get Out’ og Oscar-aktuelle ’BlacKkKlansman’ er blandt flere film, der de seneste år har skildret racespændinger i USA. I ’The Hate U Give’ er omdrejningspunktet et af de mest potente billeder på raceproblematikken, nemlig en uskyldig sort mand der dræbes af en hvid politibetjent.

Starr (stortalentet Amandla Stenberg fra ’The Hunger Games’) overværer sin bedste ven blive dræbt og står pludselig midt i et ulmende oprør. Hun konfronteres med, hvor hun selv står i den polariserede diskussion, når hun er vokset op i et sort miljø, men går på en skole for bedrestillede og mestendels hvide børn.

Den politiske coming-of-age-fortælling instrueres af George Tillman Jr. (’Notorious’) og er baseret på Angie Tomas’ populære ungdomsroman af samme navn. ’Insecure’-stjernen Issa Rae er også på rollelisten til filmen, der har fået flotte ord med på vejen i USA.

Premiere 25. februar 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Alita: Battle Angel’

Hvad gør man, når man ikke kan huske sin egen fortid og ikke genkender den fremtidsverden, man befinder sig i? Og man i øvrigt er en cyborg?

Baseret på Yukito Kishiros cyperpunk manga-serie fra 1990 hiver den actionfyldte filmatisering ‘Alita: Battle Angel’ flere gode kort ud af ærmet: Christoph Waltz i rollen som Dr. Dyson Iso, Mahershala Ali som Vector, der står i spidsen for den fiktive sport motorball, og James Cameron som producer.

Den kvindelige cyborg Alita vågner op uden hukommelse. Hun blev sendt til skrot og derefter reddet og omprogrammeret af Dr. Dyson Iso (Waltz), der nu fungerer som en slags far for hende. Men den mystiske fortid, som hun intet kan huske af, begynder lige så stille at indhente hende.

Premiere 14. februar

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Ben Is Back’

Lucas Hedges slog igennem i ’Manchester by the Sea’ og ‘Lady Bird’, og nu har han sin første egentlige hovedrolle over for Julia Roberts i I ’Ben Is Back’.

Her er han den 19-årige Ben, der efter måneder i afvænning dukker op til juleaften til sin families store overraskelse. Men besøget får alvorlige konsekvenser, da Bens misbrugerfortid sætter ham og hans familie i fare, og hans mor må forsøge at redde sin søn ud af problemerne.

Hedges og Roberts udgør en mor/søn-duo med potentiale for stærke skuespilpræstationer. Familiedramaet instrueres af Peter Hedges (Lucas Hedges’ far), der har skrevet manuskript til blandt andre ’What’s Eating Gilbert Grape?’ og ’About a Boy’.

Premiere 7. februar

Læs også: De 30 mest ventede film i 2019

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af