Glenn Glose holder dybt rørende Golden Globe-tale efter sejr for danskproduceret film

Glenn Glose holder dybt rørende Golden Globe-tale efter sejr for danskproduceret film
Glenn Glose med sin Golden Globe-statuette. (Foto: Kevin Winter/Getty Images)

De fleste havde regnet med, at Lady Gaga i nat dansk tid skulle vinde sin første filmpris for sin magnetiske rolle i ‘A Star Is Born’ – en pris, der kunne give hende ekstra momentum frem mod Oscar-uddelingen sidst i februar.

Men sådan skulle det ikke gå. I stedet vandt Glenn Close prisen for dramaet ‘The Wife’, hvor hun spiller en kvinde, der genovervejer sit liv, mens hun rejser med sin mand til Stockholm, hvor han skal modtage Nobelprisen for litteratur.

Netop dette tema brugte Close på aldeles rørende vis i sin tale – prisuddelingens mest uforglemmelige – hvor hun grådkvalt fortalte om sin mor, der stod i skyggen af sin mand hele sit liv.

»Da hun var i sine 80’ere, sagde hun til mig: ‘Jeg føler, at jeg ikke har opnået noget’. Og det var så meget ikke rigtigt… Jeg føler, at det, jeg har lært gennem hele denne oplevelse (med ‘The Wife, red.), er, at vi kvinder forventes at være plejere«, sagde hun og fortsatte:

»Vi kvinder er nødt til at finde vores egen meningsfuldhed – vi er nødt til at følge vores egne drømme«.

Sejren er interessant med danske øjne, idet ‘The Wife’ er produceret af Meta Film London. Meta Film er et dansk produktionsselskab stiftet af Lars von Triers tidligere producer Meta Louise Foldager. I sin tale bemærkede Close, at filmen havde været 14 år undervejs – »sikkert fordi den hedder ‘The Wife’«.

Og så er der ingen tvivl om, at den giver den 71-årige skuespiller vind i sejlene frem mod Oscar. Hun har nemlig været nomineret hele seks gange uden at vinde, og den mulighed for at skrive historie er der gode chancer for, at Oscar-akademiet ikke vil lade passere.

Læs også: Se alle Golden Globe-vinderne

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af