Alejandro González Iñárritu bliver juryformand for årets Cannes-festival

Alejandro González Iñárritu bliver juryformand for årets Cannes-festival
Alejandro González Iñárritu under sit seneste besøg på Cannes-festivalen i 2017, hvor han havde premiere på sit VR-projekt 'Carne Y Arena'. (Foto: Andreas Rentz/Getty Images)

Det bliver Alejandro González Iñárritu, der skal stå i spidsen for den jury, som skal udvælge sæsonens fineste filmpris, når Guldpalmen uddeles under Cannes-festivalen i maj.

Den mexicanske mester bag film som ‘Babel’, ‘Birdman’ og ‘The Revenant’ har haft en tæt forbindelse til festivalen, hvor hans debut ‘Amorres Perros’ blev vist i en sidekonkurrence tilbage i 2000, og hvor han også har haft verdenspremiere på blandt andet ‘Babel’ og ‘Biutiful’.

Jobbet som juryformand i Cannes er festivalverdens mest prestigefyldte, og Iñárritu går i fodsporene på folk som Cate Blanchett (der havde faklen sidste år), Coen-brødrene, Steven Spielberg, Robert De Niro, Tim Burton, Isabelle Huppert, Sean Penn, Quentin Tarantino og David Lynch, som alle har indtaget hvervet på denne side af årtusindskiftet.

Iñárritu udtaler om udnævnelsen i en pressemeddelelse:

»Cannes er en festival, der har været vigtig for mig siden begyndelsen af min karriere. Jeg er ydmyg og spændt på at vende tilbage i år med den store ære af at stå i spidsen for juryen. Film løber gennem årene på denne planet, og denne festival har været dens hjerte«.

Alejandro González Iñárritu udgør som bekendt sammen med Alfonso Cuarón og Guillermo Del Toro ‘los tres amigos’, som har vundet prisen for bedste instruktør ved Oscar-uddelingen fem af de seneste seks år, senest med Cuaróns sejr for ‘Roma’.

Årets Cannes-festival finder sted 14.-25. maj.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af