Alle Oscar-kategorier vil blive vist på tv efter protester fra filmbranchen

Alle Oscar-kategorier vil blive vist på tv efter protester fra filmbranchen
Alfonso Cuaróns 'Roma'. (Foto: Netflix)

Oscar-akademiet har valgt at droppe beslutningen om ikke at vise kategorierne bedste fotografering, klipning, kortfilm og makeup og hår på tv. Det sker efter protester fra profilerede filmskabere som blandt andre sidste års store vinder Guillermo del Toro og en af dette års storfavoritter Alfonso Cuarón.

Den kontroversielle beslutning er blevet skrinlagt efter et møde mellem Akademiets ledelse og branchens førende filmfotografer. I en presseudtalelse forklarer Akademiet beslutningen:

»Akademiet har hørt feedbacken fra sine medlemmer angående Oscar-præsentation af fire kategorier – bedste fotografering, klipning, kortfilm og makeup og hår. Alle Oscar-priser vil blive præsenteret uden redigering i vores traditionelle format. Vi ser frem til Oscar søndag den 24. februar«.

Oscar-akademiet holdt ellers hårdnakket fast i ikke at vise kategorierne i dagevis, på trods af stor kritik. Seth Rogen skrev blandt andet på Twitter: »Hvilken bedre måde at fejre bedrifterne inden for film, end at undlade at honorere de personer, hvis job det bogstavelig talt er at filme ting, offentligt«.

Den oprindelige bevæggrund for at udelade visse kategorier, var at reducere længden af pris-uddelingen og derved få højere seertal. Variety skriver, at insider-kilder udtaler, at Akademiet ikke forstår det store backlash, da Akademiets medlemmer stemte ‘ja’ til beslutningen i august sidste år.

Læs også: Kan ‘Black Panther’s Bedste Film-nominering forsvares?

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af