Liam Neeson ville dræbe »en sort skiderik« efter venindens voldtægt – åbner op i ærligt interview

Liam Neeson ville dræbe »en sort skiderik« efter venindens voldtægt – åbner op i ærligt interview
Liam Neeson.

I et nyt og meget ærligt interview, deler ’Taken’-skuespiller Liam Neeson for første gang en historie om en voldsom reaktion, han havde, da en kvinde tæt på ham år tilbage blev udsat for en voldtægt.

Til mediet Independent fortæller han, hvordan han efter episoden bad kvinden om en beskrivelse af gerningsmanden og fik at vide, at det var en sort mand.

»Jeg gik rundt med en kølle og håbede, at nogen ville nærme sig mig – jeg skammer mig over at sige det. Jeg gjorde det måske i en uge og håbede, at en ’sort skiderik’ ville komme ud af en pub og angribe mig over noget, hvis du forstår? Så jeg kunne… dræbe ham«, fortæller han til intervieweren med rystende stemmen.

Neeson har paradoksalt nok flere gange i sin senere karriere spillet hævngerrige karakterer – i ’Taken’-filmene forsøger han at hævne sin datters forsvinden, og det aktuelle interview gav han i forbindelse med sin kommende film ’Cold Pursuit’, hvori han spiller en far, der søger hævn efter sin søns død. I interviewet fortæller han, at han forstår den ’dyriske motivation’ hans karakter handler efter. En forståelse, der også relaterer sig til at være vokset op i Nordirland, mens landet var plaget af vold og konflikter:

»Jeg kendte nogle stykker, der døde under sultestrejke«, siger han. »Og jeg havde bekendte som var involveret i the Troubles (konflikten i Nordirland, red.). Jeg forstår hævntrangen, men det fører bare til mere hævn, til flere og flere drab, og det er Nordirland et bevis på. Alt det, der foregår i verden, volden, er et bevis på det. Men den dyriske trang, den forstår jeg«.

Hævn-episoden er i dag noget, skuespilleren ser tilbage på med stor skam. »Det føles forfærdeligt, når jeg tænker tilbage på det. Jeg har aldrig indrømmet det, og nu fortæller jeg det til en journalist … «, siger han. ”Men jeg lærte noget fra det, da vågnede op og tænkte ’Hvad fanden har du gang i?’«.

Læs også: Jussie Smollett vender stærkt tilbage efter hate crime-forbrydelse: »Jeg kan ikke lade de motherfuckers vinde«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af