Skal rotten i slutningen af ‘The Departed’ fjernes? Debatten deler internettet

Skal rotten i slutningen af ‘The Departed’ fjernes? Debatten deler internettet
Leonardo DiCaprio i Martin Scorseses 'The Departed'.

I ’The Departed’, en film om rotter i politi- og gangsterverdenen, løber en rotte – spoiler alert – til slut hen over skærmen. Hvis du synes, det er en tand for indiskret, er du ikke den eneste. For nylig blev der oprettet en kickstarter, som samlede penge til digitalt at fjerne rotten fra filmen.

Det er instruktøren Adam Sacks, som er initiativtager til at ændre slutningen på Martin Scorseses Oscar-vinder fra 2006 med Matt Damon og Leonardo DiCaprio som de infiltrerende skadedyr. Kampagnen blev for kort tid siden fjernet af Warner Bros. over rettighedsspørgsmål, men inden da nåede Sacks at rejse de 4000 dollars, han skulle bruge for at kunne fjerne den »smertefulde on the nose-metafor«, der ifølge ham ødelægger en ellers fantastisk film.

Kickstarteren har fået Twitter til at overveje betydningen af Scorseses rotte, og flere tager gnaveren i forsvar, blandt dem filmkritikere som David Sims hos The Atlantic og Guy Lodge hos Variety.

Selvom man ikke længere kan donere til projektet, kan man stadig læse Sacks’ kickstarter-side, som blandt andet indeholder en ekstremt udførlig beskrivelse af, hvordan pengene ville blive brugt.

Læs også: Årets Razzie Awards er uddelt: Donald Trump er årets værste skuespiller

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af