Ian McKellen undskylder for kommentar om Kevin Spacey og Bryan Singers overgreb

Ian McKellen undskylder for kommentar om Kevin Spacey og Bryan Singers overgreb
Ian McKellen. (Foto: Stuart C. Wilson/Getty Images)

Den legendariske ‘Ringenes herre’-skuespiller Sir Ian McKellen kom i modvind tidligere på ugen, da han under en optagelse af podcasten QueerAF kommenterede på Kevin Spacey og Bryan Singers sager om misbrug og forsøgte at forklare deres bevæggrunde.

»De fleste af dem var ikke sprunget ud. Derfor havde de alle disse problemer som mennesker og i deres forhold med andre mennesker. Hvis de havde været åbne omkring dem selv og deres begær, så ville de ikke være begyndt at misbruge personer på den måde, de er blevet anklaget for«, siger McKellen i podcasten med reference til Singer og Spaceys mange år som skabshomoseksuelle.

I samme diskussion gav skuespilleren sit bud på, om Spacey og Singer burde blive bandlyst fra underholdningsbranchen: »Jeg synes, det er op til offentligheden. Har du lyst til at se nogen, der er blevet anklaget for noget, som du ikke billiger? Har du nogensinde lyst til at se dem igen? Hvis svaret er nej, så indløser du ikke en billet og du vender ikke tilbage til fjernsynet. Men der er mange andre, som ikke overvejer det«.

Den første kommentar skabte hurtigt kontrovers, da den dobbelt Oscar-nominerede skuespiller syntes at bortforklare de alvorlige anklager om misbrug.

I går undskyldte McKellen i en udmelding på Twitter: »Min intention var at opfordre LGBT-publikummet, jeg adresserede, til at være mere stolte og åbne omkring deres seksualitet. Jeg udtrykte min pointe på en klodset måde. Jeg vil aldrig nogensinde trivialisere eller tolerere misbrug af nogen som helst slags«.

Ian McKellen har et længere arbejdsforhold med Bryan Singer, som instruerede ham i rollen som Magneto i hele tre ‘X-Men’-film. De arbejdede dog først sammen på ‘Apt Pupil’ fra 1998, hvor mange af anklagerne mod Singer udspringer fra.

Læs også: Ian McKellen mistede en rolle, fordi han er homoseksuel

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af