Jordan Peeles ’Us’ slår rekord – bedste premiereweekend for en original horrorfilm nogensinde

Jordan Peeles ’Us’ slår rekord – bedste premiereweekend for en original horrorfilm nogensinde

’Us’, Jordan Peeles imødesete opfølger til hans sensationelle spillefilmsdebut ’Get Out’, har haft sin første weekend på det store lærred, og publikumstallene til har slået en solid rekord. Med en indtjening på hele 70 millioner dollars (knapt 462 millioner danske kroner) har ’Us’ nemlig (ifølge Variety) slået rekorden for den bedste premiereweekend for en original horrorfilm nogensinde. En rekord, som ’A Quiet Place’ forinden sad på.

’Us’ har ligeledes vippet ’Ted’ af pinden som den bedst indtjenende såkaldt R-rated premierefilm (det vil sige, filmen kun må ses med en forælder eller værge, hvis man er under 17 år gammel – i Danmark er ’Us’ tilladt for børn over 15 år).

Filmen er med andre ord allerede gået hen og blevet en gedigen succes – særligt, når man sammenligner den foreløbige indtjening med produktionsbudgettet, der lå på 20 millioner dollars.

Læs anmeldelse: ‘Us’: Jordan Peeles opfølger til ‘Get Out’ er et grusomt og komisk mareridt

Læs også: Jordan Peele om sin nye film ’Us’: »Jeg var nødt til at se mine egne dæmoner i øjnene«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af