’Boyz n the Hood’-instruktør John Singleton er død – han blev 51 år gammel

’Boyz n the Hood’-instruktør John Singleton er død – han blev 51 år gammel
John Singleton til Oscar-uddelingen tidligere på året. (Foto: Frazer Harrison/Getty Images)

Da John Stapleton som blot 23-årig og frisk ud af filmskolen i 1991 debuterede med ’Boyz n the Hood’, begik han ikke blot en uhørt stærk debutfilm. Singleton var med til at ændre hele fortællingen om hiphop med belysningen af kulturens barske skyggesider, og han blev med sit hiphop-mesterværk samtidig den yngste og første afroamerikanske instruktør nogensinde til at få en Oscar-nominering for sin instruktion.

Den 17. april led John Singleton et slagtilfælde, og han lå i respirator indtil i går, hvor hans familie kunne berette, at han åndede ud. 51 år gammel, omgivet af venner og familie.

»Det er med tunge hjerter, vi meddeler, at vores elskede søn, far og ven, John Daniel Singleton, vil blive taget af respirator i dag. Det er en smertefuld beslutning, én, som vores familie måtte tage over flere dage med grundig vejledning fra Johns læger«, lød det i går fra familien i en officiel udtalelse (via Deadline).

Foruden den ikoniske ’Boyz n the Hood’ (der desuden gav filmdebut til Ice Cube og Morris Chestnut og blev et gennembrud for Cuba Gooding Jr.) har Singleton instrueret film som ’2 Fast 2 Furious’, ’Shaft’, ’Poetic Justice’ og ’Rosewood’.

Læs også: De bedste hiphopfilm nogensinde – rangeret

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af