’Crashing’ sæson 3: HBO’s underkendte komikerserie sprudler endelig – og nu bliver den lukket

’Crashing’ sæson 3: HBO’s underkendte komikerserie sprudler endelig – og nu bliver den lukket
Pete Holmes i 'Crashing'.

Første sæson af ’Crashing’ var ikke den mest spændende omgang. Historien om den kristne komiker Pete (Pete Holmes), der bliver forladt af sin kone til fordel for en hippie-sexgud, som gerne vil være Petes nye bedste ven, havde sine øjeblikke, men var alt i alt ganske forglemmelig.

Anden sæson droppede fokusset på det forliste ægteskab og Petes evindelige sofa-crashing hos diverse kendte komikere. I stedet begyndte han stabilt at kæmpe for at komme opad i standup-verdenen, samtidig med at han fandt kærlighed på ny (og mistede den) i form af kollegaen Ali.

Den opadgående kurve fortsætter i tredje og sidste sæson. En veloverstået to måneder lang comedy-tour på diverse colleges har givet Pete et ordentligt ego-boost, som (selvfølgelig) bliver hakket ned i ankelhøjde med det samme.

En ny romance bringer den høje, kvabsede og Jesus-elskende komiker op i de højere luftlag, da den lige så høje, blonde sexgudinde Kat (Madeline Wise) fuldstændig tager pusten fra ham. Hun er tydeligvis en overscoring, hvilket hans standup-kollegaer ikke forsømmer en lejlighed til at minde ham om, bedst eksemplificeret i afsnit 3, hvor en tur på en comedyklub udvikler sig til en verbal ristning af Pete, hans nye forhold og hans lidet flatterende hat (som Kat selvfølgelig har købt til ham).

Det, der hele tiden har adskilt ’Crashing’ fra andre serier med samme komiker-spiller-version-af-sig-selv-indgangsvinkel, er Pete Holmes forankring som kristen.  Udviklingen i karaktereren matcher serien: Han er ikke længere den naive knægt, der lige er kommet ind med firetoget. I stedet er der kommet mere kant på hans standup, og hans livsvalgs sammenstød med troen bliver behandlet med en større finesse end første sæsons karikaturagtige klovnerier.

Der er gode penge i at optræde i kristne miljøer, langt flere end hvad Pete kan tjene på de forskellige klubber i New York. Hvorvidt det så rent faktisk tilfredsstiller ham kreativt, er det dilemma, han kæmper med. For fortiden hænger ved, ligegyldigt hvor meget Pete udvikler sig.

George Basil som Leif og Lauren Lapkus som Jess i ‘Crashing’.

Standup-optrædenerne fra Pete og andre har gennem hele serien fået god plads til at udfolde sig. De har næsten altid en funktion i forhold til historien, men er samtidig også et fint afbræk og udstillingsvindue. Kemien komikkerne imellem har en velkommen varme kombineret med sylespidse svinere, som man aldrig helt ved er over stregen. Det er superbt skrevet.

Er ’Crashing’ forudsigelig? Til tider ja, men takket være Holmes’ forunderlige charme har man lyst til at blive hængende og heppe på, at Pete får succes. Det sidste kapitel i sagaen om den kristne komiker, der bliver gjort til hanrej, er uden tvivl det stærkeste i hele serien. Endnu et bevis på, at nogle serier lige skal bruge en sæson eller to til at finde sig selv. Desto ærgerligere at den lukker nu.


Kort sagt:
Efter en bumpet start er et lille stykke kul blevet til en fin diamant i tredje og sidste sæson af Pete Holmes’ ’Crashing’.

Anmeldt på baggrund af hele sæsonen.

Læs også: Et forsvar for den usympatiske hovedkarakter

Tv-serie. Hovedforfattere: Pete Holmes, Judd Apatow, Jamie Lee. Medvirkende: Pete Holmes, Jamie Lee, Madeline Wise. Spilletid: 8 afsnit a 30 minutter. Premiere: Kan ses på HBO Nordic
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af