Ghita Nørby: »Jeg synes jo, jeg nærmest er blevet voldtaget i den her sag«

Ghita Nørby: »Jeg synes jo, jeg nærmest er blevet voldtaget i den her sag«
Jim Lyngvilds billede af Ghita Nørby fra sidste uge. (Foto: Jim Lyngvild)

I sidste uge kommenterede Ghita Nørby, med Jim Lyngvild som katalysator, det forlængst famøse Radio24syv i ‘Hele Danmarks Ghita’ i form af et herligt selvironisk billede.

Det stod smukt for sig selv, men nu har det danske skuespilklenodie besluttet sig for at kommentere sagen mere direkte. Det skete ved åbningen af Nordisk Kulturfestival i Kalundborg, hvor Ghita Nørby var på scenen. Her havde hun besluttet sig for at forklare sin oplevelse af affæren, for som hun sagde ifølge mediet SN.dk: »I tænker jo allesammen på det, så jeg kan lige så godt snakke lidt med jer om det«.

»Der har stået i aviserne, at hvis man vil have samkvem med hinanden, skal man skrive under på et papir. Det er meget overraskende for mig – jeg synes jo, jeg nærmest er blevet voldtaget i den her sag, så hvorfor skal jeg lægges for had, når man snarere burde sige, at det var godt, at jeg sagde fra. Men pludselig er det altså fordi, jeg er blevet 84 år gammel«, sagde hun og knyttede også en bemærkning til ammestuerygterne om, at hendes udfald mod Iben Maria Zeuthen skyldtes hendes alder.

»Det har været en meget underlig oplevelse for mig at blive bebrejdet at være 84 år. Det er mærkeligt at blive kaldt dement, eller at man har Alzheimers, som jo ikke er noget at lave sjov med«, sagde hun og beskrev også, hvordan hun oplevede mødet med Zeuthen den skæbnesvangre dag.

»Jeg lukkede min dør op, og ind kom en mikrofon. Jeg kendte ikke vedkommende. Og jeg vidste ikke, at der kom sådan en mikrofon«, bemærkede hun ifølge SN.dk.

»Det var mærkeligt at sidde og kigge ind i en bevidsthed, hvis eneste ønske var at manipulere og ødelægge mig. Det gjorde et stort indtryk på mig, at det sådan var planlagt. At jeg ligefrem skulle sidde overfor én, der havde viljen til at ødelægge mig. Det har jeg aldrig været ude for før. Og når man så siger fra, hvorfor skal man så ligefrem anklages for at være 84 år – som om det er en skam. Jeg skammer mig ikke«, fastslår Ghita Nørby, der dog også har taget ved lære af bataljen.

»Jeg var ikke tryg ved den situation, jeg var havnet i, for hvad ville omverdenen sige, men jeg forsøgte at bevare mig selv. Konfrontere mig med uhyret. Det sank lidt. Og så kunne jeg spørge mig selv: Hvad vil du, hvad skal du lære? Jeg skal ikke være så aggressiv og ikke så her-og-nu-reagerende, som jeg er«.

Læs også: Midt i sin nedsmeltning rammer Ghita Nørby en snert af sandhed

Læs også: Lyt til det nye SOUNDVENUE STREAMER – Skarp Netflix-satiriker giver dig blæreviden i spandevis

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af