Instruktørlegende sviner danskere til efter at have lavet film med Nikolaj Coster-Waldau i København

Instruktørlegende sviner danskere til efter at have lavet film med Nikolaj Coster-Waldau i København
Nikolaj Coster-Waldau i 'Domino'

»Dette var min første oplevelse i Danmark og højst sandsynligt min sidste«.

Sådan lød til The Playlist helt tilbage i juni sidste år fra instruktørlegenden Brian De Palmas (‘Scarface’, ‘The Untouchables’, ‘Mission Impossible’), der nu et lille år efter endelig ser ud til at være aktuel med thrilleren ’Domino’, som blandt andre europæiske storbyer udspiller sig i København, hvor dele af den også er optaget.

Den første trailer til filmen er omsider kommet, og her ser vi Nikolaj Coster-Waldau og Søren Malling som politibetjentene Christian og Lars i aktion på tagene af idylliske bindingsværkshuse, da Lars overmandes. Det sender Christian på hævnaktion gennem Europa for at finde gerningsmanden.

»Jeg havde store problemer med at finansiere (’Domino’, red.). Jeg har aldrig oplevet så forfærdeligt et filmset«, fortalte De Palma sidste år til The Playlist og fortsatte:

»En stor del af vores hold er ikke engang blevet betalt af de danske producere«.

Bag den danske del af produktionen af ‘Domino’ står Schønne Film ført an af Michel Schønnemann, der også har været med til at udvikle manuskriptet. Helt tilbage i oktober 2017 kunne BT fortælle, at de danske filmfolk ikke havde fået løn på projektet.

Paprika Steen, Nicolas Bro, Jacob Lohmann, Thomas W. Gabrielsson og Dulfi Al-Jabouri er også blandt de medvirkende i en sjælden danskpræget Hollywood-thriller, som De Palmas udtalelser nok desværre ikke hjælper til at få mange flere af. Guy Pearce (’Memento’) og Carice van Houten (’Game of Thrones’) spiller også med, og filmen er skrevet af Petter Skavlan (’Kontiki’).

’Domino’ får amerikansk premiere 31. maj, mens den danske premieredato endnu ikke er sat.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Læs også: Det skal du se i biografen i april: Fra danske film om ekstremisme og barnedød til ventet Stephen King-gys

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af