Kit Harington om ‘Game of Thrones’-kritikere: »De kan rende mig i røven«

Kit Harington om ‘Game of Thrones’-kritikere: »De kan rende mig i røven«
Kit Harington som Jon Snow i 'Game of Thrones'.

Sæsonpremieren på ‘Game of Thrones’ åbnede til rekordseertal. 17.4 millioner så med i USA, mens så mange danskere tunede ind, at HBO Nordic gik ned i en længere periode. Der var dog flere kritikere i blandt det massive publikum, og de kritiserede den første episode for at være en anelse for skabelonskåret og forhastet – her på sitet kvitterede vi med 3 stjerner.

Kit Harington, der spiller hovedrollen som Jon ‘Targaryen’ Snow, har dog en klar mening om seriens kritikere, der ifølge ham selv ikke tager alt det hårde arbejde med i ligningen. I et interview med Esquire udtaler stjernen:

»Jeg tror, at ligegyldigt hvad folk tænker om denne sæson… Og det er ikke min intention at lyde ondskabsfuld overfor kritikere… Men de kritikere, der bruger en halv time på at skrive om denne sæson og danne deres mening om den, kan rende mig i røven«.

»Jeg ved, hvor meget arbejde, der er blevet lagt i sæsonen. Jeg ved, hvor meget folk går op i det. Jeg ved, hvor pressede folk har været og jeg ved, hvor mange søvnløse nætter folk har haft på grund af serien. Netop fordi de har holdt så meget af den. Fordi karaktererne betød noget for dem. Fordi historien betød noget for dem. Fordi de ikke ville svigte publikum«.

Den ottende sæson er allerede blevet notorisk berygtet for den næsten time lange kampsekvens, der tog 55 nætter at filme og efterlod mange af Haringtons medskuespillere fuldkommen drænet. Man forstår altså godt, at en negativ modtagelse ikke er det mest opmuntrerende ovenpå sådan en omgang.

»I sidste ende er der ingen, som er større fans af serien, end vi selv er, og vi gør jo lidt det hele for os selv. Det er i virkeligheden det eneste vi kan gøre. Og jeg er bare glad for, at vi nåede hele vejen til slutning«, uddyber Harington.

Skuespilleren afslører dog også, at han selv havde sin tvivl om serien, da han læste manuskriptet til pilotafsnittet i 2009.

»Jeg kan huske, at jeg tænkte: ‘Hvad fanden er det her for noget lort? Jeg forstår det ikke. Jeg er nødt til at læse det igen’. Og så læste jeg det igen, og jeg var sådan: ‘Jeg forstår stadig ikke noget. Jeg synes, det er ret underligt, men det er HBO, så lad gå – jeg vil gerne være med’. Og jeg tror, det er sådan, folk har det, når de først begynder at se det. Og når det hører om det: ‘Nej, fantasy – mærkeligt‘.

Men så ser man det, man investerer sig i det, og så siger man: ‘Okay, jeg er med på den her verden’«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af