Daenerys forudså King’s Landings skæbne helt tilbage i sæson 2

Daenerys forudså King’s Landings skæbne helt tilbage i sæson 2

(Læs naturligvis først, når du har set det nye afsnit ‘Game of Thrones’)

Det kunne ligne en impulsiv beslutning, da Daenerys i det nye afsnit ‘Game of Thrones’ valgte at ignorere kirkeklokkerne, som ellers antydede overgivelse, og satte Drogon til at forvandle King’s Landing til en ruin. Og tage hundredvis af uskyldige med i købet.

Men faktisk har Daenerys haft en forudanelse om, at Westeros-hovedstaden skulle falde med et brag, i meget lang tid. Helt tilbage i sæson 2 besøgte hun The House of the Undying i Qarth, efter hendes tre dagebabyer var blevet stjålet. Her oplevede hun et syn, hvor hun vandrer alene rundt i tronsalen, der ligner en ruin. Den er tilsyneladende tildækket af sne, men med de nyeste begivenheder in mente er det snarere aske.

Hun går op mod jerntronen og skal til at røre den, da hun hører et skrig fra en drage i baggrunden. Herefter går hun ud i snelandskabet og møder i et telt sin afdøde mand Khal Drogo og deres barn, men det er én anden og mere cheesy historie.

Se selv her:

At hovedforfattere D.B. Weis og David Beniof længe har vidst, hvor serien skulle ende (formentlig gennem deres samtaler med George R.R. Martin), understreges af, at Bran i sæson 4 afsnit 2 havde et tilsvarende syn af den ødelagte tronsal begravet i det, vi dengang troede var sne, men altså nu viser sig at være aske.

Se selv her:

Det kan godt være, meningerne er delte om, hvordan ‘Game of Thrones’ har disponeret kræfterne og har samlet de hundredvis af tråde, der er blevet lagt ud gennem otte sæsoner. Men det virker nu, som om Weis og Benioff har haft en ret god idé om, hvor de skulle hen på de overordnede linjer.

Læs også: Anmeldelse af ‘Game of Thrones’ afsnit 5 – storslået opgør reduceret til en enkelt pointe

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af