‘Godzilla II’: Millie Bobby Brown og utrolige special effects redder monsterfilm

‘Godzilla II’: Millie Bobby Brown og utrolige special effects redder monsterfilm
Millie Bobby Brown og Vera Farmiga i 'Godzilla ll: King of the Monters'.

Kan ‘Godzilla II: King of the Monsters’ leve op til den hype, de ualmindeligt dygtigt sammenstrikkede trailers antageligt har opbygget hos mange blockbuster-glade filmentusiaster?

I sin første spillefilmrolle gør ‘Stranger Things’-stjernen Millie Bobby Brown det strålende som Madison Russell, hvis forældre (Vera Farmiga og Kyle Chandler) er gået fra hinanden efter at have mistet deres andet barn under M.U.T.O.-monstrenes angreb på San Francisco. Men som det også var tilfældet med Bryan Cranston, der var intet mindre end suveræn i Gareth Edwards’ ‘Godzilla’ fra 2014, får hun slet ikke den spilletid, hun fortjener.

Ken Watanabe og Sally Hawkins gentager deres roller som videnskabsfolk i den hemmelige organisation Monarch, der har til formål at beskytte en række ældgamle monstre – inklusive King Kong i ‘Kong: Skull Island’ og den kommende ‘Godzilla vs. Kong’ – mod militæret, men når gode gamle Eleven slår gnister på lærredet, hvorfor skulle man så have specielt meget lyst til at bruge tid sammen med dem eller deres mindst lige så gennemsnitslige kollegaer (Bradley Whitford, Thomas Middleditch og Ziyi Zhang)?

Men kan Kyle Chandler – Coach Taylor fra ‘Friday Night Lights’ – ikke bære filmen? Nej. Som Mark Russell, der sammen med sin kone har udviklet en teknologi til at kommunikere med de overdimensionerede rovdyr, benytter han – ligesom Aaron Taylor-Johnson, hovedrolleindehaveren i den første film – stort set kun to indstillinger: dvaletilstand og let overspil.

Plottet i Michael Doughertys opfølger giver sjældent mening. For eksempel virker skurken Jonah Alan (Charles Dance) og hans sammensvornes plan helt gakgak. Tilmed er en del af de ekspositionstunge replikker titanstore klichéer i retning af »at gøre sådan og sådan ikke vil bringe Madisons døde lillebror tilbage«, »Pandoras æske er nu åbnet«, og »menneskeheden er en virus, der ofte er langt mere uhyrlige end monstrene«. Og så videre.

Men det høje tempo og doseringen af action og stille scener gør, at ‘Godzilla II: King of the Monsters’ sagtens kan leve på sine helt ekstremt flotte – til tider nærmest poetiske – special effects, der er oppe i en liga, hvor de i sig selv gør, at filmen er værd at anbefale. Særligt til dem, der i forvejen er fans af Godzilla, natsværmeren Mothra, flyveøglen Rodan og den trehovede drage King Ghidorah.


Kort sagt:
Computereffekterne er sublime, men monstrene måtte gerne have udryddet alle skuespillerne på nær Millie Bobby Browns præstation.

Læs også: ’Killing Eve’s højspændte finale begik en utilgivelig dødssynd

Spillefilm. Instruktion: Michael Dougherty. Medvirkende: Godzilla, King Ghidorah, Mothra, Rodan, Kyle Chandler, Vera Farmiga, Millie Bobby Brown, Ken Watanabe, Bradley Whitford, Charles Dance, Sally Hawkins, Thomas Middleditch, . Spilletid: 131 min.. Premiere: Den 30. maj
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af