HBO er klar med sin næste store fantasy-satsning – se teaseren til ‘His Dark Materials’

STREAMING TOGETHER
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Det bliver både en stor triumf og et kæmpe nederlag for HBO, når sidste afsnit ‘Game of Thrones’ blænder over skærmen natten til mandag. Vi kan utvivlsomt forvente rekordseertal, men hvad skal udfylde tomrummet hos den amerikanske kabelkanal bagefter? Svaret kunne meget vel være ‘His Dark Materials’.

Den kommende serie, der blandt andre har James McAvoy og Ruth Wilson på rollelisten, er baseret på Philip Pullmans ‘His Dark Materials’-trilogi, som nogle vil kende under den danske titel ‘Det gyldne kompas’. Serien forsøgtes filmatiseret i 2007 med netop ‘The Golden Compass’, der havde Nicole Kidman og Daniel Craig på rollelisten. Pullmans komplekse univers viste sig dog ikke at fungere på film, men mon ikke det længere tv-format kan gøre det retfærdighed?

Den første sæson dækker handlingerne i den første bog, ‘Det gyldne kompas’, hvor unge Lyra (Dafne Keen) forsøger at navigere rundt i en verden, hvor mennesker er forbundet med andre levende væsner, deres såkaldte Daimons – og hvor børn er i alvorlig fare. Her kæmper forskellige fraktioner for at kontrollere det metafysiske bånd, blandt andre Lyras onkel, Lord Asriel (James McAvoy), og Marisa Coulter (Ruth Wilson).

‘His Dark Materials’ får premiere på HBO senere på året. Serien er allerede blevet fornyet til sæson 2. På rollelisten finder man desuden Lin-Manuel Miranda (‘Mary Poppins Returns’), Clarke Peters (‘The Wire’) og Georgina Campbell (‘Black Mirror’).

Serien er skrevet af Jack Thorne, der blandt andet skrev teaterstykket ‘Harry Potter and the Cursed Child’, mens blandt andre Oscar-vinderen Tom Hooper (‘The King’s Speech’ og ‘The Danish Girl’) instruerer.

Læs også: Vores største håb for ‘Game of Thrones’-finalen

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af