Kirsten Birgit og Rasmus Bruun vender tilbage på scenen, hvor alle hemmelighederne er begravet

Kirsten Birgit og Rasmus Bruun vender tilbage på scenen, hvor alle hemmelighederne er begravet
Kirsten Birgit og Rasmus Bruun på Birgitø.

Radio24syv fortsætter på DAB, men at dømme efter seniorkorrespondent Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholms reaktion (citeret ud fra hukommelsen: »Jeg nægter at sutte den op fra DAB«) i ‘Den Korte Radioavis’ er det endnu usikkert, om radioens satireflagskib også fortsætter, når den oprindelige FM-sendetilladelse udløber til oktober.

Alligevel ved vi nu, at Kisser og Rasmus Bruun også lever i 2020. Duoen har nemlig lige annonceret, at de vender tilbage på de skrå brædder med forestillingen ‘Sommeren på Birgitø’, som får premiere på Bremen Teater 5. marts og også spiller i Aarhus og Odense.

Frederik Cilius, der er inde i Kirsten Birgit, og Rasmus Bruun, der er inde i Rasmus Bruun, debuterede sidste år på teatret med ‘Det skide show’, som vores anmelder kaldte strømførende og meget, meget meta. Forestillingen delte vandene, og det vil ‘Sommeren på Birgitø’ også gøre.

»Men vi vil dele vandene mere, ligesom DF deler en radiokanal – nemlig 70/30. 30 procent må godt synes, det er noget lort, men vi håber da, at 70 procent kommer til at være begejstrede«, siger Rasmus Bruun i en pressemeddelelse.

På sin Facebook-side lover Rasmus Bruun, at den kommende forestilling ikke bliver helt så meta som ‘Det skide show’. Det er dog formentlig en fordel, at man kender en smule til Birgitø, som Kirsten Birgit arvede fra sin far Jens Birgit, der vandt den i et spil mousel i 50’erne – ikke mindst at Kirsten og Rasmus har deres hemmeligheder i form af en ballonkvalt klovn ved navn Knud begravet her.

Cilius og Bruun understreger imidlertid, at man sagtens kan nyde showet uden indgående kendskab til ‘Den Korte Radioavis’.
»Med Sommeren på Birgitø vil vi gerne prøve at udforske det mere traditionelle kammerspil. Selvfølgelig et sjovt kammerspil, der udspiller sig på Kirsten Birgits private ø Birgitø med karaktererne fra radioprogrammet i hovedrollerne«, udtaler Frederik Cilius i pressemeddelelsen og fortsætter med reference til en vis Ghita-sag:

»Så må vi se, om der overhovedet kan komme noget drama ud af et cirka to timer langt møde mellem en gammel diva og en ung journalist«.

Billetsalget er startet i dag, 6. maj.

Læs også: Da duoen bag ‘Den Korte Radioavis’ blev censureret af DR og Danmarks Indsamling

Læs også: Da duoen bag ‘Den Korte Radioavis’ nødlukkede ‘Hvem vil være millionær’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af