Se den isnende trailer til ’The Babadook’-instruktørs kommende film, ’The Nightingale’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Den australske instruktør Jennifer Kent viste sikker sans for horrorgenren med sin debut ’The Babadook’. Med sin opfølger, det historiske drama ’The Nightingale’, bevæger hun sig i en lidt anden genre, men det er stadig barskt og brutalt.

Filmen udspiller sig Tasmanien i 1825, hvor den unge straffefange Clare (Aisling Franciosi, ’Game of Thrones’) og den indfødte aboriginer Billy (Baykali Ganambarr) er blandt de laveste i samfundsordenen. Clares familie er blevet slået ihjel af den løjtnant, hun aftjente sin straf for, og med hjælp fra Billy sætter hun sig for at få hævn. Man fornemmer Kents gyserevner i traileren, hvor deres hævntogt gennem Tasmaniens vildnis akkompagneres af urovækkende stilhed.

’The Nightingale’ bringer Australiens racistiske og misogyne kolonifortid frem i lyset. Da filmen havde premiere på Venedig Film Festival sidste år, hvor både Ganambarr og Kent blev belønnet med priser for deres instruktør- og skuespilindsats og vores udsendte skrev, at Kent har »fundet sig et mindre mirakel i hovedrolleindehaveren Franciosi«.

Filmen får amerikansk premiere 2. august. Der er endnu ingen dansk premieredato.

Læs også: Stream de fem film, der viser, at Robert Pattinson forlængst er brudt ud af ‘Twilight’-rollen og er helt klar til Batman

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af