‘Twin Peaks’-stjernen Peggy Lipton er død – hun blev 72 år gammel

‘Twin Peaks’-stjernen Peggy Lipton er død – hun blev 72 år gammel
Peggy Lipton i 'Twin Peaks'.

Peggy Lipton er gået bort i en alder af 72 år efter længere tids kamp med kræft. Hendes to døtre fortæller til Los Angeles Times, at Lipton »tog rejsen fredfyldt med sine døtre og niecer ved sin side. Vi føler os heldige for hvert et øjeblik, vi tilbragte med hende«.

Lipton er bedst kendt for sin gennembrudsrolle i 1960’er-politiserien ‘The Mod Squad’, der indbragte hende 4 Emmy-nomineringer og en Golden Globe og rollen som Norma Jennings i ‘Twin Peaks’. Efter succesen med ‘The Mod Squad’ forfulgte Lipton en musikkarriere med covers af ‘Stoney End’ og ‘Lu’ af Laura Nyro og ‘Wear Your Love Like Heaven’ af Donovan. Alle numrene nåede de amerikanske hitlister.

Lipton fik to børn, Kidada og Rashida, med musikproduceren Quincy Jones, særligt kendt for sit ikoniske samarbejde med Michael Jackson. Hun lagde skuespilkarrieren på hylden, mens hun opdrog sine døtre – med undtagelse af en ‘The Mod Squad’-tvfilm.

Efter sin skilsmisse med Jones gentog Lipton karrieren med rollen som Norma Jennings, indehaver af Double R Diner, i David Lynchs ‘Twin Peaks’ – en rolle hun gentog i 2017 i Lynchs opfølger ‘Twin Peaks: The Return’.

Læs også: Renée Zellweger bejler til en Oscar i første teaser til biografifilmen ‘Judy’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af